Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Börja jobba som konstruktör i vårt konstruktionsteam!

Halmstad, Sweden
Closing date: 6 March 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll
Till vårt konstruktionsteam söker vi nu ytterligare en konstruktör. Teamet består av ca 10 kvalificerade medarbetare, vilka arbetar inom hela utvecklingskedjan, från design till färdig produkt. Din huvudsakliga arbetsort är Halmstad, mindre del av arbetat kan komma att förläggas i Växjö.

Som mekanikkonstruktör ansvarar du och ditt team för nyutveckling, konstruktion och förvaltning av mekaniska system och hårdvara enligt projektdefinierade krav. Huvudansvaret för sektion ligger på support och konstruktion av luftvärnssystem. Det innebär att man som konstruktör på sektionen är i kontakt med många av företagets funktioner, vilket kräver god social förmåga.

Du kommer stötta våra konstruktionsansvariga med utredningar kring luftvärnssystem. Rollen kräver god planeringsförmåga och förmåga att skapa eget utrymme för att kunna fokusera på rätt saker. Resor i tjänsten förekommer i mindre omfattning.

Din profil
Vi söker en erfaren mekanikkonstruktör med bred teknisk kompetens då våra produkter spänner över flera teknikområden. Vi ser att du som söker har en eftergymnasial utbildning och har arbetat minst 5 år inom konstruktion. Du är bra på att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är också bra på att kommunicera på svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Önskvärt är om du har bakgrund/erfarenhet av:

  • Arbete i bolag
  • Arbete med produktutveckling, mekanik, elektronik eller mjukvara
  • Arbete med konstruktionsutveckling
  • Konstruktionsterminologi på engelska
  • Hantering av komplexa projekt utifrån
  • Målsättning och kravhantering
  • Resurserhantering
  • Ledarskap med förmåga att engagera och motivera teammedlemmar

Meriterande är om du:

  • Har tidigare erfarenhet från försvarsmakten

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

 

Vad du blir en del av
Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.