Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Brinner du för arbetssätt, processer och effektivisering? Då är detta jobbet för dig!

Linköping, Sweden
Closing date: 30 September 2023

Vi söker nu en driven och engagerad kollega som gillar att driva förändring, utbilda och stötta andra samt effektivisera arbetsflöden i en komplex organisation och projekt.

Din roll

För att upprätthålla våra certifikat gentemot myndigheter måste Saab Aeronautics ha definierade och godkända arbetsprocesser. Din framtida utmaning blir att driva en av Saab Aeronautics processer genom att leda och skapa upp ett team som utför arbetet.

Processen innefattar upphandling och utveckling av hårdvara hos Saab Aeronautics leverantörer inom alla projekt. Den täcker flödet från förstudie av ny hårdvara tills den är luftvärdig.

Ditt ansvar kommer att vara:

 • Representera i forum kring processen och myndigheter.
 • Ha kommunikation och dialog med intressenter internt på Aeronautics.
 • Ser till att processen och lokala tillägg uppfyller de krav som ställs på Aeronautics från dess intressenter.
 • Ta hand om och implementera återkoppling från verksamheten och myndigheter för att förbättra processen.
 • Utbilda verksamheten i processen, metoder och verktyg som ligger under styrning av processen.
 • Upprätthålla lokala tillägg, utföra och analysera KPI, och driva lokala förbättringar/implementeringar av program och projekt.

Din profil

Du har:

 • Erfarenheter av verksamhetsledningssystem.
 • Kunskap inom process management metoder som processkartläggning, värdeflödesanalys, identifiering av krav, lessons learned etc.
 • God förmåga i att samarbeta, vara drivande och ha bra ledarskapskvalitéer för att fullfölja förbättringar.
 • Ett gott omdöme och en analytisk förmåga.
 • God pedagogisk förmåga och kan kommunicera med olika målgrupper.

Tidigare kunskap och erfarenhet från systemutvecklingsarbete, teknisk ledning och/eller projekt- och teamledning är meriterande.

Vi är mån om att hitta rätt person till rollen, därför kommer vi lägga vikt i din personlighet, intressen och driv under kandidatgenomgången, då ett team med erfarenhet kan byggas upp.

Du har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Processen ligger organisatoriskt inom området Airframe & Vehicle Systems som ansvarar för skrov- och systeminstallation, förarutrustning, räddningssystem, landställ, hydraulsystem, bränslesystem, luftsystem, elkraft, hjälpkraft och framdrivning. Dessutom ansvarar vi för utformning och verifiering av miljötålighetskrav inom el, mekanisk-, termisk-, och klimatisk miljö; vilket innefattar frågeställningar inom vibrationer, stötar, temperaturer, tryck, fukt, akustik mm.

Airframe & Vehicle Systems är en del av affärsområdet Aeronautics som är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och stöttande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.