Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Brinner du för Windows?

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 31 May 2023

Brinner du för Windows?

Vill du vara en del av vårt team som utvecklar och förvaltar Saabs serverplattformar, både nya och befintliga? Är du en person med stort teknikintresse inom WINDOWS området? Om ja, tveka inte att ta nästa steg i din karriär! Läs mer nedan och ansök!

Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Du kommer att kunna bidra till detta genom att skapa smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system.

Säkerhet och säkerhetsmedvetenhet är en del av ditt DNA, vilket gör att du kommer passa in väl hos oss, då det genomsyrar i stort sett allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!

Som anställd hos oss får du ta del av ett antal förmåner som exempelvis: - Oerhört kompetenta och skickliga kollegor - Friskvårdsbidrag - Förmånsportal - Individuellt anpassad utvecklings- och utbildningsplan - Möjlighet till delägarskap och vinstdelning via aktiesparprogram mm

Din roll

Du kommer i rollen som Windows tekniker och dess plattform vara en viktig person i teamet som ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av tekniska tjänster till Saabs verksamhet. I uppdraget ingår att säkra tillgängligheten till system och digitala tjänster vilket ställer höga krav på både säkerhet, stabilitet och noggrannhet i arbetet vi utför. Du kommer även ha en central roll i leverans och supportflödet av IT-tjänsterna.

Exempel på det vi arbetar med:

 • Standardisera, effektivisera och automatisera arbetssätt och system
 • Delta i projekt kopplat till teknikplattformen
 • Vara en del i drifts och support teamet, utföra felsökning, installationer
 • Patchhantering och uppgradering av servermiljön
 • Säkerställa efterlevnad av gällande säkerhetskrav
 • Aktivt delta i teknikförbättringsarbete

Dokumentation är en viktig del av vårt arbete varför det är ett krav på flytande svenska och engelska, både i tal och skrift.

Resor främst inom Sverige ingår i arbetet varför det är önskvärt med B-körkort.

En del av vårt arbete utförs på kvälls och helgtid varför viss flexibilitet inför detta krävs.

  

Din profil

Vi söker dig med teknikintresse och har goda kunskaper inom WINDOWS området. Gärna erfarenhet från stora driftsmiljöer med flera varianter av operativsystem. Du är en person som är noggrann och serviceinriktad och vill arbeta i team. Vidare är det viktigt att du har en ambition att driva arbetet mot automation och hitta effektivare arbetssätt.

 Som person är du kommunikativ och har intresse att möta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Arbetet ställer krav på att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är nyfiken och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag.

 För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • Ett par års erfarenhet inom teknikområdet Windows med fokus på serverdrift
 • Goda kunskaper i vanligt förekommande scriptspråk så som PowerShell
 • Säkerhetstänk kring automatiserad konfigurationsstyrning
 • Stort tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Microsoft standardprodukter så som Active Directory, DNS, WDS osv
 • Erfarenhet kring SCCM
 • Erfarenhet av SCOM, OP5
 • Erfarenhet av Azure

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter mm. Verksamheten präglas av systematiskt drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Stockholm, Göteborg, Linköping, Huskvarna

Flexibelt arbete är möjligt beroende på uppdrag