Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Business analyst CRM

Linköping, Sweden
Closing date: 29 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Group IT är en central organisation, ansvarig för IT-leveranser och tjänster över hela Saab. Vi betraktar mångfald som en tillgång och erbjuder flera möjligheter att avancera i din karriär. Genom att tillhöra Group IT kommer du att arbeta i en innovativ miljö med många kompetenta kollegor och bidra till att hålla människor och samhället säkra.

Din roll

Det är ingen nyhet att Saab växer. För att kunna fortsätta växa krävs det att vi har ett starkt team som tillsammans kan bygga och förvalta våra affärssystem. Vi söker dig som drivs av att lyckas och vill göra skillnad.

Du kommer att vara en del av ett agilt team där du har stora möjligheter att påverka lösningar, processer och arbetssätt. CRM-tjänsthanteringsteamet (CRM, Customer Relationship Management) är ett tvärfunktionellt team som har slutgiltigt ansvar och strävar efter ett optimerat arbetssätt för fortsatta förbättringar i vår tjänsteleverans. Som Business Analyst kommer du att ha en central roll i utvecklingen av Saabs CRM-lösning.
Du kommer tolka verksamheternas behov och affärsprocesser samt översätta dem till tekniska krav för att utveckla och förbättra IT-system och lösningar.
Du kommer bl.a att jobba med kravhantering, att vara kommunikationsbrygga mellan verksamheterna och våra tekniska team. Delta i testplanering, hålla ihop trådarna mellan olika intressenter i verksamheten och kontinuerligt jobba med förbättringar för våra system.

Sammanfattningsvis kommer du spela en nyckelroll i att överbrygga klyftan mellan affärsbehov och tekniska lösningar, vilket säkerställer att IT-systemen stödjer och bidrar till företagets övergripande mål och strategier.

Din profil

Vi ser att du har en kombination av tekniska färdigheter, affärsmannaskap och utmärkt kommunikationsförmåga.
Dessutom tror vi att du har en kundorienterad och affärsinriktad inställning, med en god analytisk förmåga och ett lösningsfokuserat tankesätt. Du är en utmärkt lagspelare men också van att arbeta självständigt. För att lyckas hos oss behöver du vara serviceinriktad och tycka om att arbeta i en miljö där förutsättningarna kan ändras med kort varsel baserat på användarnas behov. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


Färdigheter och erfarenheter för att lyckas i denna roll:

 • Stark teknisk förståelse och praktisk kunskap om Microsoft Dynamics 365 (molnbaserat och lokalt) eller liknande CRM-applikationer
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter i tal och skrift (svenska och engelska)
 • Erfarenhet som business analyst eller motsvarande
 • Förståelse och kunskap för vår bransch
 • Teknisk förståelse av IT-infrastruktur
 • Förståelse och medvetenhet om informationssäkerhet och det tillämpas


Meriterande färdigheter eller erfarenheter:

 • Erfarenhet av Microsoft Power BI, Microsoft SharePoint, ServiceNow, Azure DevOps, Confluence, Jira
 • Agila arbetssätt i projekt och team
 • Projektledning
   

Denna tjänst kräver att du genomgår en säkerhetsgranskning baserad på de aktuella föreskrifterna om säkerhetsskydd. För befattningar som kräver säkerhetsgodkännande kan ytterligare skyldigheter av medborgarskap tillämpas. Du kan skicka in din ansökan på svenska eller engelska. Observera att detta är en pågående rekryteringsprocess och att tjänsten kan tillsättas innan annonsens sista datum.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här