Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Business Analyst för IFS på Aeronautics

Linköping, Sweden
Closing date: 23 August 2024

Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra.

Din roll

Nu behöver vi stärka vår sektion ERP Applications, vilket ger dig en möjlighet att ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss. Vi söker en person som ska jobba både nära systemet men även nära våra verksamheter.

I din roll som Business Analyst inom Aeronautics IFS installationer SHARP (IFS Cloud), ERP (IFS 9) och Sherpa (IFS 10), kommer du fördjupa dig i applikationen och verksamheten för att skapa bästa möjliga systemlösning utifrån våra användares arbetssätt och processer. Vi har idag två installationer av IFS på Aeronautics IFS ERP 9 och IFS Sherpa 10 i drift. Vi genomför dessutom ett projekt för att sammanföra dessa versioner i en helt ny installation IFS SHARP Cloud. Vi jobbar dessutom mycket nära vår support och utvecklingsorganisation, en gemensam systemförvaltning på Group IT av IFS för flera affärsområden inom Saab

I rollen innebär det:

  • Att kunna förstå verksamhetens arbetssätt och deras problem för att kunna ge support på ett effektivt arbetssätt utifrån de processer och flöden som finns i IFS.
  • Att kunna förstå när det finns felaktigheter i systemet som ska rapporteras och stötta användare med utbildning och framtagning av arbetsinstruktioner.
  • Att kunna hjälpa användaren att formulera sina krav och önskemål i de fall en förändring behövs.

Dina utmaningar kommer vara att säkerställa att vi har ett kostnadseffektivt och förvaltningsbart system som kan hantera regelbundna uppdateringar samtidigt tillgodoser användarnas behov av ett effektivt arbetssätt. Du behöver kombinera verksamhetsförståelse, IFS-kompetens och insikt i vad som pågår inom förvaltningen och applikationen för att fatta rätt beslut om vad som är bästa lösning. Vi kommer framåt arbeta aktivt med att föra ut nya förmågor i systemet till verksamheten.

Din profil

För att trivas i rollen bör du ha goda kunskaper i IFS Applications och förmåga att kunna sätta dig in i andra IFS-moduler för att lösa problem. Du ska kunna förstå och ifrågasätta kravbilder samt komma med förbättringsförslag. Du behöver kunna definiera och kommunicera systemkrav utifrån användarbehov och systemuppbyggnad. God kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga är viktigt, liksom ett genuint intresse för kunders och användares behov. Du bör ha en analytisk förmåga, vara driven och ivrig att utvecklas, och trivas med att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi ser gärna att du har:

  • Högskole-/civilingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av att arbeta i komplexa verksamheter.
  • Förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
  • Arbetat med verksamhetsutveckling med koppling till affärssystem och att ha kännedom om de civila och militära regelverk som gäller inom flygområdet, vilket är meriterande.

Inom våra förvaltningsområden finns det stora möjligheter till kompetensutveckling både på djupet och på bredden.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren!