Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Business Controller med verksamhetsinriktning till Saab Dynamics

Karlskoga, Sweden
Closing date: 3 March 2024

Har du ekonomibakgrund och intresse av att arbeta för en verksamhet vars uppgift är att skydda människor och samhälle? Trivs du på en arbetsplats där det ständigt sker spännande utmaningar och där man får arbeta verksamhetsnära? Varmt välkommen med din ansökan!

Din roll

Din huvudsakliga uppgift kommer vara att agera stöd i verksamhetsstyrningen och medverka till åtgärder som ökar organisationens och projektens allmänna genomförande och effektivitet. Du kommer analysera och tolka verksamheten från ett ekonomiskt perspektiv. Du behöver arbeta proaktivt, kommunikativt och verksamhetsnära, med ett tätt samarbete med projektledare, linjechefer och andra controllers.

Du kommer få en helhetsyn över verksamheten och bli en del av vårt viktiga team för genomförandet, med ansvar för analys, rapportering, budget och prognos inom affärsenheten i Linköping och Karlskoga. Du kommer att arbeta självständigt men ändå tillhöra ett team som genomsyras av att ett härligt samarbete, där vi stöttar varandra och arbetar prestigelöst med ett gemensamt mål att förbättra verksamheten.

En stor del av Saab Dynamics verksamhet och kundkontrakt drivs i projektform varför genomförandet av våra projekt är av yttersta vikt. I rollen har du möjlighet att jobba med både linjeorganisationen och projektorganisationen för att bidra till ett framgångsrikt projektgenomförande.

Din profil

Du som söker är civilekonom eller motsvarande, gärna med inriktning mot ekonomisk styrning eller erfarenhet från liknande tjänster. Du är bekväm med Excel och är en analytisk person med integritet och förmågan att läsa mellan raderna. Vi ser det som ett plus om du har erfarenhet av Unit4 (Agresso). Som person är du drivande, resultatorienterad och noggrann, samt lätt att samarbeta med. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Placering Linköping eller Karlskoga, resor förekommer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.