Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Byggingenjör mobila underhållsplatser

Location
Östersund, Sweden
Closing date
27 October 2021
Apply for this job!

Vill du arbeta i en spännande och omväxlande miljö? Nu söker vi en ingenjör till vårt affärsområde Aeronautics

Din roll

Som ingenjör inom området mobila underhållsplatser kommer du huvudsakligen att jobba med DAM som är vår huvudprodukt inom detta område. Följ länken nedan och läsa mer om DAM https://saab.com/air/support-solutions-and-services/airborne-platform-support-solutions/deployable-aircraft-maintenance-facility/

Det är en produkt vi satsar och fokuserar mycket på och spår en ljus och spännande framtid för. Vi söker dig som har vana att arbeta med byggtekniska frågor då den mobila hangaren är byggnadsklassad.  

Arbetsmomenten kommer att bestå av följande:    

                                                                                                                         

 • Tekniska utredningar och analyser
 • Deltagande i konstruktions och beräkningsarbeten
 • Kravhantering och verifiering av kravuppfyllnad
 • Framtagningar av tekniska lösningar för att möta kravspecifikationer, antingen med Saabresurser eller i samverkan med underleverantörer
 • Underhållsberedning och framtagning av föreskrifter
 • Felsökning samt stöd till användare
 • Utbildning av kunder och brukare
 • Ledning av projekt och uppdrag 

Din profil

Du är en person som har lätt för att samarbeta i team och att kommunicera med andra, samtidigt som du är självgående då rollen innebär självständiga uppgifter. Du har en stor flexibilitet och tycker det är intressant med varierande arbetsuppgifter samt gillar att strukturera arbetet, analysera och lösa problem.

 • Vi vill att du har några års arbetslivserfarenhet men det är en fördel om du har längre erfarenhet.
 • Tidigare arbete utomlands eller arbete med utländska kunder och leverantörer är också meriterande.
 • Du har minst en högskoleutbildning inom byggteknik.
 • Dina kunskaper i både svenska och engelska är goda i både tal och skrift.
 • Du är van att arbeta i Word och Outlook, Excel och Power Point.
 • B-körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Avdelningen Ground Support Equipment har verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Våra uppdrag består av att ombesörja att underhållssystemen försörjs med rätt underhållsutrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sektionen Ground Support består av ca 30 personer och är indelade på tre team beroende på produktområde. Team mekanisk underhållsutrustning ansvarar för områdena mekanisk underhållsutrustning, mobila underhållsplatser samt utrustning för hantering och försörjning av drivmedel.

Vänligen observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska samt att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.