Skip to content Go to main navigation Go to language selector

C# mjukvaruutvecklare till Mission Support System för Gripen E!

Location
Linköping, Sweden
Closing date
12 December 2020
Apply for this job!

Vill du jobba med mjukvaruutveckling i framkant och samtidigt vara en del av ett internationellt industriprojekt med spjutspetsteknologi? Då är detta ett jobb för dig!

Din framtida utmaning

Mission Support System (MSS) är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem och består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. I systemet kan piloten exempelvis skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget till flygplanet. Efter landning utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från planets sensorer och skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag och vi söker nu en utvecklare som vill bidra till detta viktiga arbete!

I ditt jobb som utvecklare kommer du få chansen att arbeta med hela utvecklingskedjan. Från koncept, design och programmering, till leverans av färdig produkt. Du kommer att ha gränssnitt mot interna och externa kunder och arbeta tillsammans med dem för att täcka deras behov. Utifrån dina kompetenser och önskemål samt projektets behov formas din roll i projektet, vilket gör möjligheterna till utveckling och variation väldigt stora.

Den du är idag

Du har högskoleutbildning inom datavetenskap, IT eller motsvarande. Vi söker just nu både dig som är nyutexaminerad och dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av mjukvaruutvecklingsprojekt. I vår applikation använder vi C# och vill därför att du har erfarenhet av detta från din utbildning eller tidigare arbeten. Alternativt har du erfarenhet av andra programspråk och ser C# som nästa steg i din utveckling. Erfarenhet av agila utvecklingsmetoder som Scrum är meriterande.
Vi värderar även erfarenhet av exempelvis open source-utveckling och egna fritidsprojekt inom mjukvaruutveckling.

Du är en person som trivs i en miljö där varierade arbetsuppgifter och problemlösning i samarbete med andra är en naturlig del av vardagen. Du tar gärna initiativ och driver ditt arbete framåt med hjälp av din förmåga att knyta kontakter.

På Saab finns goda möjligheter till utmaningar och personlig utveckling, så vi söker dig som drivs av att kontinuerligt utveckla din professionella och personliga kompetens.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

På vår sektion är vi ca 20 medarbetare med varierad erfarenhet. Kollegornas olika erfarenheter och bakgrunder ser vi som styrkor eftersom kunskapsdelning och  gemensamma lösningar är naturliga delar av vårt arbete tillsammans. Vi fokuserar mycket på att ha en inkluderande kultur i teamet. För att du snabbt ska komma in i arbetet utser vi en fadder till dig som kommer hjälpa dig med att komma igång med dina nya arbetsuppgifter.

På Saab har du stora möjligheter till personlig utveckling eftersom Saab både är ett stort och internationellt företag. Vi ser det som självklart att ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.
Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself n a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.