Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

C++ utvecklare till 2400 km/h flygsystem

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 8 December 2023

Här på Saab tar vi fram avancerade lösningar för att hantera utmanande situationer. Våra flygande system handlar bland annat om att i realtid upptäcka, följa och informera om möjliga hot, och att på bästa sätt skydda sig. Nu har du möjlighet att bli en del av det team som utvecklar mjukvaran för ett av dessa system.

Din roll

Som mjukvaruutvecklare blir du en del i ett team, med helhetsansvar för en komplett lösning, i en komplex miljö med höga krav på prestanda. Teamet är specialiserat inom C++ för inbyggda system, med inriktning mot radarvarnare där du kommer få möjlighet att arbeta nära produkten och verkligen kunna se resultatet av ditt och teamets arbete. Om du inte är bekant med utvecklingsstandarden för säkerhetskritiska flygande system sedan tidigare kommer du få lära dig det på plats. I takt med att du sätter dig in i de olika komponenterna och deras funktioner får du mer och mer avancerade uppgifter samt möjlighet att besöka kund och installerar och utbilda på plats.

Nu söker vi dig som gillar tanken på att göra skillnad. Den här rollen är en bra inkörsport där du kommer få stor inblick i hela systemet du arbetar med samt en bredd som innebär stora möjligheter att på sikt ta vidare steg internt.

Resor nationellt och internationellt kan komma att bli aktuellt.

Din profil

Oavsett om du bara har några års yrkesverksamhet som utvecklare, eller om du arbetat 15+ år, har vi lämpliga utmaningar där du både kan bidra med dina erfarenheter och utmanas inom nya områden.

Du är i grunden mjukvaruutvecklare, du kan sätta dig in i och förbättra stora befintliga system och du är inte främmande för att verifiera dina förändringar i våra testriggar. Har du också tidigare erfarenhet från att tolka tekniska krav, implementera mot dessa, samt i text beskriva vad som gjorts är det en fördel.

Även om du vet hur man kommer framåt på egen hand uppskattar du och bidrar till det lagarbete som krävs för att hantera komplexa lösningar med många beroenden.

Vi ser att du har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning i relevant område; Datavetenskap, Programmering, Teknisk fysik eller liknande
  • Erfarenhet inom C++, Jenkins och Git
  • Förståelse och erfarenhet av agil utveckling
  • Erfarenhet inom hårdvarunära programmering

Det är en fördel om du har:

  • Kunskaper inom andra motsvarande programmeringsspråk
  • Erfarenhet att använda testriggar

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Inom vårt område kring elektroniska försvarssystem (Electronic Warfare) är vi idag cirka 200 mjukvaruutvecklare på vårt kontor i Järfälla utanför Stockholm. Utifrån den egna specialiseringen är vi sedan indelade i sektioner och team som tar ansvar för sin del i helheten. För bästa resultat fäster vi stor vikt vid gott samarbete mellan teamen och deras områden.

Om Saab låter intressant, ser vi fram emot din ansökan redan idag! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.