Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

CAMO support, Flygoperativa regler

Luleå, Sweden
Closing date: 10 April 2023

Är du driven, strukturerad och har ett flygtekniskt intresse? Då kan du vara precis den vi söker efter när vi nu söker en ny kollega till oss på sektion Fleetmanagement and Chemical Services i Linköping, Luleå eller Halmstad!

Din roll

Vi inom sektion Fleet Management and Chemical Services arbetar bl.a. med CAMO support, att producera och vidmakthålla regelverksstyrda publikationer/manualer gällande hantering av underhållsinformation, i första hand inom flygområdet.

Arbetet inkluderar:

  • definiera och utveckla verksamhetsprocesser tillhörande FMS (Fleet Management System)
  • kvalitetssäkra och uppdatera CAME processer, rutiner och regelverk på en övergripande nivå tillsammans med kund och operatör.
  • delta i utveckling av utbildningar internt Saab och externt på uppdrag av kund inom gällande verksamhetsprocesser och regelverk gällande EASA/EMAR
  • delta i utveckling och uppdatering av processer och rutiner inom ledning av fortsatt luftvärdighet och underhåll av luftfartygsprodukter

Din profil

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är kommunikativ, då tjänsten innebär många kontakter och samarbete i regelverksteamet, projekt FMS, med kund och inom Saab.

Du har goda kunskaper i engelska och svenska såväl muntligt som skriftligt och är noggrann och systematiskt lagd. Vi ser också gärna att du har en flygteknisk utbildning och inte är främmande för att jobba med olika typer av IT-verktyg. Du är intresserad och har förmåga att dokumentera och presentera verksamhet enligt processer och rutiner.

Krav för tjänsten:

  • Erfarenhet av att arbeta med underhållsuppföljningssystem vilket är en mycket bra bas för att bidra med kompetens inom våra kunduppdrag inom regelverksområdet.
  • Erfarenhet av verksamhet inom militär eller civil luftfart gällande CAMO gällande arbete i organisation för ledning av luftvärdighet alternativt arbete i flygunderhållsorganisation

Meriterande:

  • Erfarenhet från arbete med FM underhållsuppföljningssystem Fenix
  • Intresse av internationellt arbete tillsammans med Saabs kunder

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer tillhöra avdelning CAMO and Logistic Services inom affärsområde Aeronautics och vårt team som tillhandahåller CAMO support till våra kunder. Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab erbjuder en arbetsplats som prioriterar sitt åtagande om att skapa en hälsosam balans mellan arbete och fritid för alla medarbetare. Bra arbetskultur, generösa förmåner, flexibla arbetstider och ett aktivt föreningsliv är några av förutsättningarna som erbjuds våra anställda.

Känns det här jobbet intressant? Tveka inte att söka redan idag! Vi använder oss av löpande rekrytering i den här processen. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.