Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Chef för Procurement Aftermarket

Linköping, Sweden
Closing date: 26 February 2023

Du gillar inte inrutade arbetssätt? Det gör vi inte heller. Här kommer en unik chans för dig som kan inköp och logistik. Vi söker en inköpschef som får chansen att bygga en egen grupp som ansvarar för eftermarknadstjänster mot våra olika flygplanssystem.

Du kommer att vara en del av Special Mission och Regional Aircraft (SMRA) inom BU Aviation Services. Inom Aviation Services finns också områden Flight Operations, Support Solutions, Ground Support Equipment, Camo samt Logistic Services och Aviation Training.

SMRA levererar ett brett utbud av tjänster och produkter kopplat till civila och militära flygplan Saab340/2000 och GlobalEye. Vi verkar både på den militära och civila marknaden, kunderna och deras förväntningar är alltid i centrum inom vår verksamhet.

Din roll

Avdelningen Sourcing and Supply äger upphandlings- och relationsansvaret med leverantörerna för alla produkter, system och eftermarknadslösningar inom Aviation Services och befinner sig i en stark tillväxtfas. Sektionen Inköp Eftermarknad samverkar på ett unikt och dynamiskt sätt, inom hela avdelningen.

Som chef för Inköp Eftermarknad ansvarar du för en växande grupp självgående och erfarna strategiska och operativa inköpare. Du förväntas ha god insyn och delaktighet i affärerna och kan supportera medarbetarna i förhandlingar med internationella leverantörer. Då vår verksamhet styrs av flygmyndigheter blir du ansvarig att förvalta tillämpningen av luftvärdighetskrav inom produktion, utveckling och underhåll av flygmateriel.

För att lyckas i rollen har du ett högt engagemang, ett positivt förhållningssätt och förmågan att förstå affärernas prioriteringar och hjälpa gruppen att nå uppsatta mål. Rollen kräver ett nära samarbete inom ledningsgruppen för Sourcing and Supply, där fokus på helheten och förmågan att kunna arbeta tvärfunktionellt är viktigt. Du har en övergripande förståelse inom logistik och materialflöden.

Din profil

Du är initiativrik och håller en hög servicenivå gentemot interna intressenter, alltid med hög standard och affärsinriktning. Du är en kommunikativ och affärsdriven ledare som tycker om internationella relationer och nätverk. Du är engagerad och har nätverkskompetens för att etablera tvärfunktionella nätverk inom Saab. Du drivs av att utveckla, coacha och supportera dina medarbetare.

Du har:

  • Universitetsexamen eller motsvarande erfarenhet inom området inköp eller logistik

  • Gedigna kunskaper och erfarenheter inom inköp inom ett större industriföretag

  • Minst 5 års erfarenhet av ledarskap

  • God kommunikativ förmåga i både engelska och svenska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så sök redan nu!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.