Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Chef för Strategiskt Inköp

Linköping, Sweden
Closing date: 30 July 2023

Du anser inte att bollar i luften platsar på ett kontor, men skulle antagligen kunna fånga upp några om de kastades åt ditt håll. Du har jobbat med inköp och har nog med självinsikt för att veta att du är redo för en mer utmanande roll. Vi vill nu ge dig en chans att leda en grupp kunniga strategiska inköpare inom ett av Saabs största produktområden.

Du kommer vara en del av avdelning Special Mission och Regional Aircraft (SMRA) inom affärsenheten Aviation Services. SMRA levererar ett brett utbud av tjänster och produkter kopplat till tvåmotoriga flygplan där spanings- och ledningsflygplanet GlobalEye är vår flaggskeppsprodukt. Vi verkar både på den militära och civila marknaden, och kunderna och deras förväntningar står alltid i centrum för vår verksamhet.

Inom Aviation Services finns också avdelningarna Flight Operations, Support Solutions, Ground Support Equipment, Camo and Logistic Services samt Aviation Training.

Din roll

Som chef för gruppen Strategiskt Inköp inom sektionen Sourcing and Supply ansvarar du för en växande samling självgående och erfarna medarbetare. Du förväntas ha god insyn och delaktighet i affärerna, förstå dess prioriteringar och skapa förutsättningar för dina medarbetare att se sin del i helheten, kunna göra sitt bästa och nå sina och verksamhetens mål.

Rollen innebär även ett nära samarbete inom ledningsgruppen för Sourcing and Supply där fokus på helheten och en förmåga att arbeta tvärfunktionellt är viktigt. Sourcing and Supply äger upphandlings- och relationsansvaret med leverantörerna för alla produkter, system och eftermarknadslösningar inom vår affärsenhet Aviation Services och befinner sig i en stark tillväxtfas. Då vår verksamhet styrs av flygmyndigheter blir du som inköpschef ansvarig för implementationen av luftvärdighetskrav inom Production, Design och underhåll av flygmateriel.

Din profil

För att lyckas i rollen som inköpschef hos oss har du ett högt engagemang och ett positivt förhållningssätt. Du är initiativrik och håller en hög servicenivå gentemot interna intressenter, alltid med pålitlighet, hög standard och affärsinriktning. Vidare är du en engagerad, kommunikativ och affärsdriven ledare, med kompetens och drivkraft att etablera tvärfunktionella nätverk inom Saab.

Du

  • har högskoleingenjörsexamen eller motsvarande erfarenhet inom området inköp
  • har gedigna kunskaper och erfarenheter av inköp inom ett större industriföretag
  • har minst fem års erfarenhet av ledarskap
  • talar flytande engelska och svenska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Läs mer om oss här.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så sök redan nu!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.