Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Chef Produktionsteknik – Saab Aerospace Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 21 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Aerospace Systems fortsätter att växa både inom våra civila program (Airbus och Boeing) och Boeing T-7A programmet (militärt skolflygplan). Inom området Industrialisering arbetar vi med produktionsteknik och produktionsteknisk utveckling. Dessutom ansvarar vi för industrialisering (planering och layout) av våra verkstäder samt konstruktion av de verktyg som behövs för att sammanbygga flygplansstruktur.

Vi söker nu en ny produktionstekniskchef för sektionen Manufacturing Engineering Defence, då nuvarande chef går vidare till nya utmaningar inom företaget. Sektionen har som främsta ansvar arbetet kring T-7A programmet, som tillverkas i vår produktionsanläggning i USA. I tjänsten ingår att ha det övergripande arbetet för sektionen genom att leda, och utveckla det produktionstekniska arbetet för sammanbyggnad och installation inom sektionen, detta i tätt samarbete med vårt lokala Saabbolag i West Lafayette i USA.

Som chef är du ytterst ansvarig för organisationens prestation och utveckling av medarbetarna så ställda mål uppfylls genom att:

  • Utöva gott ledarskap.

  • Aktivt bidra till avdelningens och medarbetarnas utveckling.

  • Vara arbetsgivare med ansvar för arbetsrätt, arbetsmiljö, säkerhet och budgetfrågor.

  • Säkerställa en effektiv verksamhet som använder ändamålsenliga processer, metoder och verktyg samt en sund produktutveckling över hela livscykeln så att utvecklingsuppdrag kan genomföras enligt åtagande beträffande tid, teknik och ekonomi.

  • Säkerställa ett framåtblickande och strategiskt arbete på linjeenheten avseende teknik, produkt, kompetens och förmåga.

  • Kunna möta kunder, leverantörer och partners inom ditt teknikområde.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för området Industrialisering, inom avdelningen Engineering och förväntas aktivt bidra till avdelningens utveckling.

Din profil

Vi söker dig som är en lagspelare och kan skapa engagemang hos individer och grupper. Du agerar med trygghet, är drivande och van att påverka och ta ansvar och du gillar att utveckla människor och verksamhet samt är tekniskt intresserad. Du har god affärsmässig förståelse och bidrar med strategisk förmåga både i utvecklingen av den egna avdelningen men också i ledningsgruppen. Du har tidigare erfarenhet inom ledarskap som chef eller projektledare och har en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper, gärna med inriktningen maskinteknik, produktion eller industriell ekonomi. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Då arbetet ofta sker i interaktion med andra avdelningar, kunder och leverantörer, är det viktigt att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera samt har en god samarbetsförmåga och hög social kompetens samt behärskar det engelska, både i tal och skrift. Du är en ansvarsfull, drivande och trygg person. Tjänsten kan innebära resor vid behov.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Affärsenheten Aerospace Systems ingår i affärsområde Aeronautics. Vi utvecklar, industrialiserar och producerar flygplansstruktur med integrerade system till flygindustrier över hela världen. Aerospace Systems integrerar med helhetsansvar projekt innehållande utveckling, industrialisering och produktion av delar till kundernas flygplan. Våra kunder är främst Airbus och Boeing.

Området Industrialization ingår i avdelning Engineering, vilken består av en chefsingenjörs-stab, Utveckling (Structures Stress, Structures Design och Technical MRB), Industrialisering (Produktionsteknisk metodutveckling och Industrialiseringsledning, Produktionsteknik och Verktygsutveckling) och Konfiguration och ändringsstyra. Totalt inom avdelningen är vi cirka 100 medarbetare.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.