Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Chef Programledning Support, Airborne Solution

Linköping, Sweden
Closing date: 8 February 2023

Vi söker nu en chef till vår avdelning för programledning på Product Unit Airborne Solutions PMO Support. Vi befinner oss i en tillväxtfas i supportverksamheten där antalet kunder och system utökas under de närmaste åren. Detta innebär att vi även står inför att växla upp supportverksamheten både avseende arbetssätt och omfattning, vilket blir en viktig uppgift i rollen som Chef PMO Support.

Din roll

Som Chef Program Office Support är du en naturlig del i Airborne Solutions ledningsgrupp med ansvar för AEW&C och andra komplexa spaningssystem och du rapporterar direkt till chef PU Airborne Solutions. Du kommer vara chef för en organisation på totalt cirka 50 medarbetare internationellt placerade på våra verksamhetsorter, vilket innebär:

 • Utveckling av kontraktsledning och kampanjverksamheten i samverkan med övriga ingående enheter
 • Uppföljning och sammanhållen rapportering av supportprogrammen
 • Samordning av programmen för bästa totalresultat för Saab
 • Kompetensutveckling och rekrytering
 • Budgetarbete och resursplanering
 • Stöd till marknadsavdelningen som programägare genom programansvariga för respektive prospekt
 • Resursägare för supportprogram- och kampanjfunktioner på LSI nivå
 • Nära samarbete med PMO Support för att säkerställa effektivitet och livscykelperspektiv i våra leveranser samt en optimal kundupplevelse

Din profil

Du har följande kompetenser och egenskaper:

 • Erfarenhet av att leda ledare
 • Lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta i nätverk över organisationsgränser
 • Erfarenhet av att utveckla och leda supportaffären
 • Erfarenhet av att leda komplexa projekt och affärer i internationell miljö
 • Ett ledarskap som är drivande, strukturerat och du är bra på att lyssna
 • Förmåga att kontinuerligt förbättra och förfina arbetssätt

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot.

Business Unit Radar Solutions har affärsansvaret för alla flygburna spaningssystem inom Saab. Ansvaret inkluderar alla aktiviteter från marknadsföring, försäljning, produktledning, integration och verifiering samt eftermarknadsaktiviteter.

Avdelningen för programledning på Product Unit Airborne Solutions PMO Support ansvarar för programledning och affärsledning av supportkontrakt globalt. Verksamheten innefattar även ett ansvar att arbeta i kampanjer och ansvara för supporterbjudandet på en Lead System Integrator nivå för kommande affärer. Verksamheten omfattar också samordning och inriktning av arbetssätt och utveckling av vår supportlösningar hos ingående projekt på andra produkt- och affärsenheter. Verksamheten bedrivs internationellt med verksamhet i våra kundländer. I Sverige bedrivs verksamheten huvudsakligen i Linköping, Arboga och Göteborg samt ute hos övriga affärsenheter som är engagerade inom leverans och support av GlobalEye och övriga AEW&C system.

Vår ledstjärna är att med hjälp av Saabs och dess samarbetspartners samlade kompetens och förmåga kunna erbjuda mycket konkurrenskraftiga produkter på system av system nivå formade efter våra kunders behov och under hela livscykeln optimera för bästa totalresultat för Saab. Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.