Skip to content Go to main navigation Go to language selector
project-management.jpg

Chef Project Management

Järfälla, Sweden
Closing date: 13 October 2022

Vi söker nu en chef till sektionen Project Management. Du blir en del av Video & Display Systems i Järfälla som ingår i affärsområdet Aeronautics.

Din roll

Vi står inför spännande utmaningar med en ökande verksamhet, ett behov av att vidareutveckla projektexekveringsförmågan och samtidigt växa numerärt. Du behöver som sektionschef drivas av att utveckla verksamhet och personal och samtidigt ha ett affärs- och produktintresse dels tekniskt men framför allt vad gäller produkternas användning, kundbehov och kundnytta för såväl intern kund som slutanvändare. Rollen ställer höga krav på förmåga och intresse av att bygga nätverk och hitta bra och effektiva samarbetsformer såväl externt som internt Aeronautics.

Din vardag innehåller även arbete som del av Video & Display Systems ledningsgrupp och att där bidra till att verksamheten optimeras på totalen.

Din profil

Du är van att arbeta i en verksamhet med skarpa leveranskrav och har förmåga samt intresse av att utveckla verksamheten både avseende förmåga och effektivitet.

Du har erfarenhet av att leda såväl erfaren som ny personal och har ett intresse av att till en tillämplig nivå förstå produkten och de teknikområden sektionen arbetar med.

Du har en hög förmåga till samarbete och kan i det även säkra det som är bäst för just din verksamhet. 

Vi önskar att du uppfyller:

  • Kommunikativt ledarskap med driv och förmåga att skapa energi

  • Trivs med att lösa uppgifter i team och bygger ett lag

  • Goda kunskaper i svenska & engelska

  • Har troligen en teknisk bakgrund och utbildning

  • Goda erfarenheter av projektledning och ev chefsskap

  • Förmåga att kombinera strategiskt tänkande med operativ handling

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Aeronautics inom Saab erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Video & Display Systems (V&DS) i Järfälla med ett 70-tal medarbetare ansvarar för utveckling av presentations- och videosystem, apparater och applikationer i Gripen, både version C/D som idag används i såväl Sverige som flera andra länder och den nya versionen E/F.

Sektionen Project Management med just nu sex medarbetare ansvarar för kalkylering och exekvering av V&DS olika uppdrag i form av mindre delprojekt inom V&DS till större projekt som drivs tvärs flera organisatoriska enheter. Viktiga kompetenser inom sektionen är relaterade till projektledning såsom planering, ledning, uppföljning, rapportering, affärsmässighet och kundinteraktion samt offertarbete inklusive kalkylering.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.