Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Chef Software & Hardware Acceleration

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 15 April 2023

Vi söker nu en chef till sektionen Software & Hardware Acceleration. Du blir en del av Video & Display Systems i Järfälla som ingår i affärsområdet Aeronautics.

Din roll

Video & Display Systems levererar högpresterande HMI-lösningar till Gripen, men även datakommunikation- och registreringsförmåga samt R&D för framtidens flygande system. Vi står inför spännande utmaningar med en ökande verksamhet, samtidigt som vi har ett behov av att vidareutveckla vår förmåga att utveckla system och produkter med bra kvalitet i effektiva projekt.

Sektionen Software & Hardware Acceleration som du kommer leda har ett 15-tal medarbetare och utvecklar bland annat programvaror och PLD/firmware samt plattformar för hårdvaruaccelererad funktionalitet i inbäddade system. Kompetenser som sektionen ansvarar för är PLD, programvara och SoC med fokus på video- och bildbehandling och machine learning i säkerhetskritiska realtidstillämpningar för flyg. Sektionen deltar i forskningsrelaterad verksamhet och behöver förmåga att vara på framkant inom sina teknikområden.

Du behöver som sektionschef drivas av att utveckla verksamhet och personal, och samtidigt ha ett intresse för teknik och produkt. Rollen ställer höga krav på förmåga och intresse av att bygga nätverk och hitta bra och effektiva samarbetsformer såväl externt som internt Aeronautics. Din sektion samverkar nära en parallell sektion som också har resurser och kompetens inom programvaruutveckling.

Din vardag innehåller även arbete som del av Video & Display Systems ledningsgrupp och att där bidra till att verksamheten optimeras på totalen.

Din profil

Du är van att arbeta i en verksamhet med skarpa leveranskrav och har förmåga samt intresse av att utveckla verksamheten både avseende kvalitet och effektivitet.

Du har erfarenhet av att leda såväl erfaren som ny personal och har ett intresse av att till en tillämplig nivå förstå såväl produkter och teknik som arbetssätt.

Du har en hög förmåga till samarbete och kan i det även säkra det som är bäst för just din verksamhet. 

Vi önskar att du:

  • Har ett kommunikativt ledarskap med driv och förmåga att skapa energi

  • Har kunskap om embedded mjukvaruutveckling, PLD och hårdvara

  • Trivs med att lösa uppgifter i team och bygga ett lag

  • Har goda kunskaper i svenska & engelska

  • Erfarenheter av ledarskap som chef eller projektledare

  • Har förmåga att kombinera strategiskt tänkande med operativ handling

  • Intresse för teknikplanering och ev erfarenhet av strategiarbete och forskning

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Aeronautics inom Saab erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Video & Display Systems (V&DS) i Järfälla med ett 90-tal medarbetare ansvarar för utveckling av presentations- och videosystem, apparater och applikationer i Gripen, både version C/D som idag används i såväl Sverige som flera andra länder och den nya versionen E/F.

Sektionen Software & Hardware Acceleration med ca 15 medarbetare. Sektionen arbetar förutom med produktutveckling även med studier kring framtida teknik och har för närvarande en industridoktorand och ett antal exjobbare.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.