Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Chef system design

Location
Linköping, Sweden
Closing date
7 December 2020
Apply for this job!

Brinner du för teknik? Gillar du att se människor och verksamhet utvecklas? Gillar du utmaningar? Det går bra för oss och vi växer! Vi behöver dig som vill vara med på vår spännande och roliga resa.  
 

Your role

Saab Dynamics söker en avdelningschef för System Design. System Design består av 6 sektioner fördelade mellan kontoren i Linköping och Karlskoga. Stationeringsort är Linköping eller Karlskoga med resor till den andra orten. Vi är just nu 130 medarbetare på avdelningen. Den kraftiga tillväxten gör att vi har stora behov att ligga i framkant gällande teknikutveckling.

Avdelningens teknikområde är både brett och djupt. Till avdelningens ansvar hör ett antal teknikområden som antingen kan sorteras  in under sensorer och signalbehandling eller explosivämnen och verkan. Sektionerna  är indelade i guidance, navigation and control som ansvarar för guidance och control, navigering/positionering  samt simuleringsmodeller. Radarsektionen tillhandahåller kompetens inom algoritmer för radarmålsökare samt mikrovågsantenner och -algoritmer. Bildbehandling och optronik utvecklar elektrooptiska målsökare. Sonarsektionen har ansvar för undervattenssensorer med tyngdpunkt på hydroakustik. Explosivämnesteknik ägnar sig åt livslängdsteknik, tändämnen och verkansanalys. Slutligen, stridsdelsteknik utvecklar tändare och verkansdelar.

Det breda teknikansvaret gör att många av företagets specialister tillhör avdelningen. Det stora teknikdjupet gör att vi gärna samarbetar med universitet i form av industridoktorander och gränsgångare. Utbildning, utveckling och innovation är frågor som är viktiga för oss.

Avdelningsschefen för System Design rapporterar till SAAB Dynamics utvecklingschef och kommer att ingå i utvecklingsenhetens ledningsgrupp.

Your profile

Vi söker dig som är drivande, kommunikativ och med vana att samarbeta med andra. Du har ett prestigelöst arbetssätt och har en god förmåga att skapa förtroende i hela Dynamics.

Du har en god affärsmässig förståelse och fokuserar på att dels arbeta operativt och få saker att hända samtidigtsom du har en god förmåga att agera strategiskt och lyfta blicken. Du utmanas av att driva verksamhetsförändringar där din förmåga att lyssna, engagera och kommunicera kommer att sättas på prov. Du är flexibel, energifull, positiv och gillar att ha många bollar i luften. Du har givetvis ett gediget intresse för teknik.

Du är troligen civilingenjör och har ett djupt teknik intresse men även erfarenhet som linjechef. Du har tidigare arbetat på en utvecklingenhet och gärna med större komplexa projekt. Goda kunskaper i engelska förutsätts och internationell erfarenhet värdesätts.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping eller Karlskoga och inkluderar en del resor.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Varmt välkommen med din ansökan.


What you will be a part of

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouglagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Dynamics utvecklingsenhet leder utvecklingen av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för alla Dynamics understöds,- missil- och undervattensprodukter.

Utvecklingsenheten består av ca 800 medarbetare varav 550 egen personal uppdelade på två orter, Karlskoga och Linköping. Vårt arbete sker ortsövergripande.