Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Chef Systems Engineering & Integration Team Gripen A&GS

Linköping, Sweden
Closing date: 24 June 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Du blir chef för Systems Engineering & Integration Team inom området Systems Engineering Management på avdelningen Airframe och General Systems (A&GS). Sektionen har det övergripande ansvaret för teknisk ledning inom avdelningen. Det kan vara vidareutvecklingsuppdrag inom Gripen Gripen C/D & E/F men även förbättring och driftsärenden från operativa Gripen system. Avdelningen är främst engagerad i Gripen utveckling och drift men även i andra flygande system inom andra affärsenheter.

Som chef för Systems Engineering & Integration Team (SEIT) är du ansvarig för avdelningens tekniska ledning. Du kommer vara del av avdelningens operativa ledningsgrupp där du förväntas vara drivande agera affärsmässigt. I rollen som chef leder du ett gäng seniora systemingenjörer på avdelning och är en viktig del i att säkerställa att den tekniska ledningen upprätthålls och utvecklas.

Dina framtida utmaningar som sektionschef inkluderar att säkerställa den tekniska ledningen på avdelningen inom bland annat;

 • Teknisk planering, prioritering och scope
 • Deklaration och restriktionsavveckling
 • Apparatkvalificering och integration
 • Mjukvaruutveckling och integration
 • Systemgranskningar, Systemsäkerhet och Integrated Logistic Support
 • Tekniska utredning, koncept och studier  
 • Tekniska beslut
 • Kvalitetssäkring av systemdokumentation och utvecklingsmetodik

Din profil

För att lyckas i rollen som sektionschef tror vi att du är en engagerad och närvarande ledare med förmågan att motivera dina medarbetare. Du har förmåga att skapa ett innovativt och förtroendefullt arbetsklimat där medarbetarna känner engagemang för helheten.  Du är trygg i dig själv, bra på att samarbeta och delar gärna med dig av din kunskap. Du har en hög grad av ansvarskänsla, affärsmässighet och förmåga att agera på egen hand.

Vi ser att du har:

 • Stort personal- och tekniskt intresse, gärna med teknikledare eller linjechef bakgrund.
 • Tidigare bakgrund inom projekt- och teamledning och/eller teknisk ledning inom grundflygplansutveckling, airframe eller annan systemutveckling
 • Du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Airframe & General Systems är en del av affärsområdet Aeronautics som är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.
 

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.