Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Chef till System Software Functions and Safety

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 2 April 2023

Vi söker en ny chef till sektionen System Software Functions and Safety i Järfälla! Du blir chef för en grupp av 18 medarbetare som verkar inom såväl bredare som mer specialiserade roller inom telekrig och signalspaning. Vi utvecklar produkter inom flyg, land och marina tillämpningar i en rad olika projekt. Våra kunder finns globalt och behovet av de produkter vi utvecklar är stort hos våra kunder.

Din roll

En sektionschef hos oss har alltid sin personal i fokus. Parallellt arbetar du också med metodutveckling och strategiskt arbete i stort som smått. Du deltar aktivt i systemavdelningens ledningsgrupp tillsammans med sex andra chefer.

Sektionen består av systemingenjörer med olika kompetens och erfarenhet. En del av dem fokuserar speciellt på systemsäkerhetsarbetet i projekten.

Arbetet bedrivs i huvudsak i projektform i såväl små som stora projekt. En viktig del i ditt arbete är att se till att vi möter projektens behov i form av kompetens och resurs samtidigt som våra medarbetare utvecklas.

Som chef kommer du ha en viktig roll för att möjliggöra fortsatt tillväxt av vår verksamhet i Järfälla, Sverige och globalt. Exakt vad ditt bidrag är beror på din kompetens och bakgrund. Vi berättar gärna mer om vad detta innebär när vi träffas.

Vi erbjuder dig en roll och arbetsmiljö som ger dig mycket stora möjligheter att växa och utvecklas inom företaget.

Din profil

Låt oss börja med att säga att Saab är en arbetsplats för alla. Olika människor, i olika skeden i livet, ger oss möjlighet att möta våra utmaningar och våra kunders krav och önskemål utifrån olika perspektiv.

I den här rollen så värdesätter vi en person som vill möta och utveckla människor. Du kommer också vara en viktig person i ledningsgruppsarbetet där vi är flera chefer som arbetar tillsammans för att vi ska nå våra mål.

Om du har erfarenhet som chef, projektledare, förändringsledare eller systemingenjör så ser vi gärna dig som sökande. Vi jobbar med komplexa system där vi utvecklar och integrerar analog och digital teknik. Om du har erfarenhet från liknande verksamhet och produkter så är det naturligtvis ett plus men vi fäster också stor vikt vid ditt intresse för ledarskap och din förmåga att möta människor.

Vi använder svenska och engelska i vårt dagliga arbete. Detta innebär att du behöver tala och skriva obehindrat på båda språken.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Den sektion du blir chef för är en del av den avdelning vi kallar Systems Engineering. Här hittar du systemingenjörer, systemarkitekter, konfigurationsledare och ett flertal specialister. Inom avdelningen jobbar vi chefer tillsammans och det blir en naturlig del i din vardag att företräda mer än den grupp du är chef för när du agerar i verksamheten.

Avdelningen består av sex sektioner och inom avdelningen ansvarar vi bland annat för konfigurationsledning, systemsäkerhet, kravhantering, systemarkitektur, framtida koncept och algoritmutveckling.  

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.