Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Chief Technical Manager (CTM) for Gripen E/F Maintenance System

Linköping, Sweden
Closing date: 29 August 2022

Din roll

Vi inom Gripen Sustainment leder och arbetar med hela produkternas livscykel från kundbehov, utveckling och leverans till underhåll och slutligen avveckling. Huvudfokus är Gripen men vi har även verksamhet inom andra produktområden.

Som CTM (chief technical manager) för underhållssystemet Gripen E/F kommer du tillhöra Sektionen Chief Engineers som är en del av utvecklingsledningen för Gripen Sustainment. Dina närmaste kollegor kommer vara de tekniska ledarna för produkter och vapensystem som utvecklingsledningen ansvarar för. Vi har stort kundfokus och du blir en viktig del i att säkra optimal tillgänglighet av Gripen för våra kunder, såväl idag som i framtiden.

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Att tillsammans med projektledare leda utvecklings- och produktionsverksamheten för underhållssystemet med fokus på teknik; utformning, kravuppfyllnad, användbarhet och livscykelkostnad, så att våra operatörer av Gripen E/F får ett användbart och effektivt underhållssystem

  • Att ta fram och godkänna specifikationer och designdokument på toppnivå.

  • Att definiera och förbättra arbetsmetodik för framtagning av underhållssystemet som helhet

  • Att godkänna och deklarera underhållssystemets egenskaper och användbarhet före leverans

Din profil

Vi ser att du har en bred teknisk bakgrund från Gripen eller andra liknande system. Du kan sätta dej in i och förstå hur underhållssystemets utformning påverkar flygteknikernas arbete, planeringen av underhåll och logistik. Att se till helheten är viktigt. Du är självgående och tycker om att samarbeta med andra, kan leda andra, har lätt att bygga nätverk och är en lagspelare. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du är som person kommunikativ och tycker om att möta människor och verka i många gränssnitt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.


Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.