Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Cloud Native Software Engineer

Malmö, Sweden
Closing date: 1 June 2023

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta.
 

Din blivande roll

Vi inom sektionen Digital Solutions & Analytics på Saab har specifikt ansvar för digitala lösningar och plattformar som stöttar team som jobbar med data-analys, machine learning och AI inom Saabs olika enheter/affärsområden. På sektionen jobbar idag cirka 25 personer och verksamheten är fördelad både geografiskt och över ett antal olika team. På arbetsplatsen finns en prestigelös kultur där man är professionell och engagerad, respekterar, stöttar och lär av varandra, resultat når vi tillsammans som ett team.

Vi befinner oss idag i en digital transformationsresa där ett av de viktigaste målen är att företaget ska bli datadrivet. Ett citat som lyfter fram denna mission:
 

“Data is the new oil”, a resource that can be extracted and refined to provide a valuable asset. However, not all deposits of oil are worth our time or needs to be refined to the highest quality. The challenge is to uncover valuable data assets with minimum risk of spending time and resources – to end up with just a data swamp.
 

Vidare kommer du som Cloud Native Software Engineer arbeta i ett DevOps-team och ha en viktig roll inom utveckling och förvaltning av våra plattformar. För att trivas i den här rollen behöver du ha ett genuint intresse för teknik och informationssäkerhet samt erfarenhet av mjukvaruutveckling eller systemadministration. De tekniska gränssnitt som du kommer att arbeta med i denna roll innefattar Linux, CI-CD verktyg såsom Git, Kubernetes och Docker men även Azure DevOps Server från Microsoft. Du kommer även att få hantera affärsmässiga krav från våra internkunder och verksamhetsprocesser

Den du är idag

Vi letar efter dig som är en noggrann och metodisk problemlösare. Du är van vid att ta ansvar för ditt eget arbete och är självgående. Vi förväntar oss att du ska ha goda analytiska färdigheter, noggrannhet med detaljer samt en förmåga att strukturera och dokumentera ditt arbete. Vi anser att kommunikation är en viktig del i att lyckas med våra åtaganden och därför sätter vi stort värde på din sociala kompetens och ”teamwork”.

Vi tror att du som söker har:

  • Jobbat hands-on med att bygga images

  • Erfarenhet av att deploya på kubernetes

  • Erfarenhet av att skriva helm charts

  • Erfarenhet av Kubernetes

  • Goda färdigheter i svenska och engelska krävs, både i tal och i skrift

Meriterande:

  • Erfarenhet av att jobba med DevOps verktyg för automatisering så som Puppet och Ansible.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra sektionen Digital Solutions & Analytics inom Group IT. Sektionen består idag av cirka 25 personer med både anställda och konsulter. Vi ansvar för allt från strategi, arkitektur, design, utveckling, implementation till drift och förvaltning av de förmågor, plattformar och IT-tjänster som ligger inom sektionens ansvarsområde. Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.