Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

CMDB tekniker/administratör 

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 22 March 2023

Med ökade hot i vår omgivning behöver vi fortsätta skydda och utveckla vårt inre. Är du en Systemadministratör som brinner för säkerhet och älskar att agera säkerhetsmedvetet? – Då är Saab en arbetsplats för dig

Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Du kommer att kunna bidra till detta genom att skapa smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system. Säkerhet och säkerhetsmedvetenhet är en del av vårt DNA, och det genomsyrar i stort sett allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!

Som anställd hos oss får du ta del av ett antal förmåner som exempelvis: - Oerhört kompetenta och skickliga kollegor - Friskvårdsbidrag - Förmånsportal - Individuellt anpassad utvecklings- och utbildningsplan - Möjlighet till delägarskap och vinstdelning via aktiesparprogram mm

Din kommande utmaning:

Saab är ett företag som från ett säkerhetsperspektiv ligger i framkant. Hos oss kommer du som systemadministratör kunna göra något viktigt för samhället och bidra på riktigt. I denna roll kommer du få tillhöra ett seniort team, där du kommer få ställas in för olika utmaningar och skaffa dig kompetenser som är eftertraktade på hela arbetsmarknaden. Du kommer arbeta med att integrera, förvalta och vidareutveckla vår CMDB.

Uppdraget omfattar exempelvis nedanstående moment och arbetssättet följer DevOps:

- Säkerställa att datainnehåll är korrekt

- Hantering av integration samt utveckling av automatisk inhämtning av data.

- Förvaltning, konfigurering, implementering och utveckling av Saabs CMDB

- Dokumentation

- Planering av ITSM-aktiviteter

Din profil:

Vi söker dig med intresse för IT-Configuration Management och som har en förmåga att planera och följa upp, samt uppdatera informationen i CMDB. Du ska ha en god förståelse för databasers upplägg och relationer

Vi söker efter dig med erfarenhet eller intresse för:

  • CMDB (configuration management database)

  • Configuration Management

  • ServiceNow

  • Förmåga att skapa en positiv och lösningsorienterad miljö att arbeta i för både egna och kundgemensamma team

  • Snabblärd och med god analytisk förmåga

  • Vana att arbeta i team och att arbeta med processledare

  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter:

  • ITIL v3/v4 (Incident, Problem, Change, Request)

  • Erfarenhet av att implementera och förbättra ITIL Service Management processer


Vad du blir en del av:
Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för IT-drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer. Verksamheten präglas av systematiskt drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Stockholm, Göteborg, Linköping.

Flexibelt arbete är möjligt beroende på uppdrag.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.