Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Commercial Manager på BU Tactical Support Solutions

Halmstad, Sweden
Closing date: 3 December 2022

Vi söker en person som ska ansvara för och utveckla det kommersiella stödet i vår affärsenhet

Din roll

Som Commercial Manager på Business Unit Tactical Support Solutions kommer du att vara i en professionell organisation som tillhandahåller Land Vetronics, support-, CBRN- och sjukvårdslösningar på en global marknad. Du kommer att vara en del av BU:ts marknadsorganisation och i det teamet ansvara för kommersiellt stöd till offertarbetet mot våra kunder och affärspartners.

Huvuduppgifterna är:

  • Granska kommersiella delar av offertförfrågan, förfrågan om information etc. Identifiera och analysera avvikelser mellan kundens krav och Saabs villkor (T&C´s)
  • Förbereda villkor (T&C´s) i offerten i nära samarbete med säljansvarig och/eller Bid Manager
  • Vara kontaktyta med juridisk ansvarig inom affärsområde
  • Stödja kontrakt- och avtalsförhandlingar med fokus på kommersiella och juridiska aspekter

Din profil

Vi söker en lagspelare med god samarbetsförmåga samt eget driv då denna roll innebär att du kommer arbeta ensam men även i olika team. Vi ser även att du har förmåga att kommunicera på alla organisationsnivåer samt klarar av att hantera press i form av utmanande leveranstider.

Du har tidigare erfarenhet av kommersiella uppgifter på någon nivå och är ambitiös, nyfiken och energisk .

Nödvändiga färdigheter:

  • Ingenjörs-, ekonomi-, eller juristexamen på universitetsnivå
  • Minst två års relevant erfarenhet i en kommersiell roll
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Önskad kompetens:

  • Erfarenhet från försvarsindustrin eller försvarsmakten
  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av förhandling

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du kommer att vara en del av

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vi välkomnar dig till en arbetsplats med inspirerande utmaningar där mångfalden lägger grunden för vår framgång. Vi tror att en öppen miljö, där allas åsikter och idéer är välkomna, är en förutsättning för vår framtida framgång. På Saab uppmuntrar vi ständigt lärande och du får möjlighet att påverka din karriärutveckling utifrån dina intresseområden.

Observera att du kan skicka din ansökan till oss på antingen svenska eller engelska, vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.