Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Communication Manager - inriktning internkommunikation

Linköping, Sweden
Closing date: 14 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Är du en driven och serviceinriktad person med gedigen erfarenhet av kommunikation? Vi letar efter en kommunikationsansvarig som är passionerad för internkommunikation och Employer Branding och som vill arbeta hands-on med att berätta om vår arbetsplats.

Som Communication Manager ansvarar och supporterar du olika typer av kommunikationsinsatser, främst för internkommunikation och employer branding. Syftet är att attrahera, motivera och behålla engagerade och kompetenta medarbetare. Du kommer att bidra med kommunikationssupport främst till affärsenheter samt jobba i nära samarbete med funktioner som exempelvis Brand och HR. Du blir del av Kockums kommunikationsavdelning, med placering i Linköping, och rapporterar till Head of Kockums Communication. I rollen kan tjänsteresor förekomma, främst inom Sverige.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

  • Paketera budskap

  • Stötta ledare i kommunikationssammanhang

  • Supportera affärsenheterna som kommunikationsrådgivare

  • Driva kommunikation för kampanjer och event såsom rekrytering

  • Producera och publicera material för olika kommunikationskanaler

  • Driva och inspirera kommunikation för att supportera organisationen

Tjänsten är en visstidsanställning på ett år med möjlighet till förlängning.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och 5-10 års erfarenhet inom området. Du behärskar svenska flytande i tal och skrift samt engelska på en god nivå.

För att passa till rollen är du handlingsinriktad och har ett eget driv. Du har en god analytisk förmåga och en hög flexibilitet att hantera och agera på olika situationer som uppstår. Vi ser gärna att du är prestigelös och en god lagspelare med ett serviceinriktat och lösningsorienterat förhållningssätt. Du har erfarenhet av strategisk och operativt arbete kopplat till kommunikation.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!