Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Compliance Monitoring & Safety Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 18 August 2024

Brinner du för flygsäkerhet och förbättringsarbete? Vi förstärker vårt team och söker dig som vill arbeta inom vår verksamhet för fortsatt luftvärdighet.

Din roll

I tjänsten som Compliance Monitoring Manager och Safety Manager blir du en del av affärsenheten Aviation Services kvalitetsstab, där vi nu är 20 medarbetare som arbetar med att utveckla och vidmakthålla affärsenhetens verksamhetsledningssystem. Vi förser också verksamheten med rollerna Compliance Monitoring Manager/ Quality Manager och Safety Manager till affärsenhetens tillstånd för civil och militär luftfart.

Ditt fokus kommer vara inom affärsenhetens civila och militära tillstånd för fortsatt luftvärdighet (EASA Part CAMO och SE-EMAR M).
Tjänsten erbjuder stora möjligheter till utveckling i ett prestigelöst, kompetent och lösningsorienterat team.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att, inom berörda tillstånd:

 • Utveckla, administrera och underhålla revisionsprogram
 • Ansvara för planering och utförande av interna revisioner
 • Övervaka förändringar av gällande regelverk och styrande dokument
 • Utveckla, administrera och underhålla verksamhetsledningssystem och tillhörande procedurer
 • Delta i utveckling, planering och utförande av utbildningar
 • Medverka vid uppdatering av styrande dokument
 • Ansvara för kontakter med myndighet
 • Ansvara för direktrapportering till Accountable Manager

Din profil

Som person är du prestigelös och bra på att kommunicera. Du har lätt att samarbeta med andra samtidigt som du är självgående, strukturerad och drivande. Du har en förståelse för att arbeta proaktivt och brinner för ständiga förbättringar. Vi ser också att du är analytisk och har en god problemlösningsförmåga.

Krav:

 • Flygteknisk ingenjörsutbildning eller flygteknikerutbildning, alternativt flerårig erfarenhet från relevant befattning inom luftfartsområdet.
 • Kunskap om civila och militära luftfartsregler EASA och SE-EMAR
 • God datorvana och behärskar Office-paketet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • B-körkort, då resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

Meriterande:

 • Kunskap om revisionsteknik och erfarenhet från kvalitetsrevisioner
 • Kunskap i problemlösning och grundorsaksanalys
 • Kunskap om Safety Management System

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Befattningen kräver också att du genomgår en godkännandeprocess hos civil och militär luftfartsmyndighet för rollen som Nominated Person (NP).

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Aviation Services är en affärsenhet inom affärsområdet Aeronautics. Vi arbetar inom område flyg och har en bred och djup supportverksamhet på många orter inom Sverige, men även en omfattande internationell verksamhet. Vi arbetar med både flygplan och helikoptrar i form av helhetslösningar (turn-key) så väl som fristående lösningar till försvarsmakter, civila myndigheter, operatörer och OEM-leverantörer (Original Equipment Manufacturer).

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Skicka in din ansökan redan idag - vi ser fram emot den!