Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
administration.jpg

COMSEC Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 23 April 2024

Nu kommer en unik möjlighet då Saab förstärker sin säkerhetsfunktion inom området säkerhetsskydd/signalskydd!

Vi inom Group Security står inför spännande utmaningar att möta framtiden med ökade säkerhetshot och nya externa krav. För att kunna erbjuda bättre stöd till verksamheten på Saab utökar Group Security bemanningen inom säkerhetsskydds/signalskyddsområdet.

Din roll

Som COMSEC manager / Signalskyddschef har du en central roll i arbetet att utveckla, stödja och följa upp signalskydds-/ COMSEC verksamheten inom Saab.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta ansvar för att leda och samordna signalskydds-/ COMSEC verksamheten i Sverige, avseende både nationella och internationella krypton. Detta innebär bl.a.

 • Att omsätta regelverk och avtal till interna bestämmelser
 • Att stödja verksamheten med att tolka och implementera krav i avtal.
 • Att inneha regelstyrda eller avtalsstyrda roller/befattningar och utgöra kontaktperson kopplat till dessa roller
 • Att genomföra analyser, signalskyddsbedömanden och planer
 • Att stödja och följa upp incident- och säkerhetsrapportering inom området
 • Att genomföra kontroller och uppföljning inom området
 • Att planera och genomföra utbildningar inom området

Vi erbjuder dig ett arbete där både dina teoretiska och praktiska färdigheter kommer till användning. Resor kommer att förekomma i arbetet.

Din profil

För tjänsten gäller att du som person är prestigelös, initiativrik och ansvarstagande samt att du har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp.

För att trivas i rollen behöver du ha god förmåga och eget driv att arbeta med regelverksfrågor samt kunna analysera och självständigt hantera tilldelade uppgifter.

En stor del av arbetet sker i samarbete med andra delar inom koncernen, men även externt vilket ställer krav på förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer.

Arbetet ställer krav på ett högt säkerhetsmedvetande och god förmåga att leverera underlag inom angiven tid.

Du förväntas aktivt bidra till en trivsam arbetsmiljö. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har:

 • en relevant eftergymnasial utbildning såsom högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom säkerhetsområdet, eller annan utbildning, kompetens och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • dokumenterad erfarenhet av att leda och samordna signalskydd.
 • goda kunskaper om säkerhetsskyddslagsstiftningen med tillhörande föreskrifter
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • B-körkort

Meriterande:

 • Utbildad säkerhetschef
 • Utbildad Signalskyddschef
 • Utbildad Nyckel- och kortadministratör
 • Erfarenheter av hantering av utländska krypton (godkända för säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter/classified information) med tillhörande regelverk
 • God förmåga att hantera Försvarsmaktens kryptosystem avsedda för hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter
 • Erfarenhet av att genomföra utbildningar och kontroller inom säkerhetsskydds-/signalskyddsområdet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester.

Möjlig placeringsort: Stockholm eller Linköping

Nu har du chansen att kunna påverka din vardag inom ett av de ämnen som just nu verkligen är på tapeten runt om i världen. Vi kommer erbjuda dig en spännande roll där vi alltid har din personliga utveckling i fokus! Tveka inte att söka redan idag!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Urval sker löpande och tjänster kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.