Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Configuration Manager – Test Equipment

Arboga, Sweden
Closing date: 11 January 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Vi söker nu en Configuration Manager som är ansvarig för konfigurationshanteringen av våra produkter.

Din roll

Du kommer arbeta med konfigurationshantering vilket innebär att genom ett strukturerat arbetssätt administrera utveckling, korrigeringar och modifieringar av våra produkter och dess ingående detaljer under produkternas alla livscykler.

Du kommer bygga upp information om produkten och erforderlig dokumentation för tillverkning men även spårbarhet för utveckling av produkten. Dokumentationen kan vara grund för senare nytillverkning men även modifieringar.

Du kommer även arbeta med verksamhetsutveckling för att effektivisera våra arbetssätt kopplat till konfigurationshantering.

Din profil

Förmågan att kommunicera och viljan att samarbeta är framgångsfaktorer då du kommer vara en spindel i nätet i flertalet av våra projekt. Du bör vara strukturerad och noggrann i ditt arbete och ha ett intresse av att lära dig vår verksamhet. Vi ser gärna att du har kunskaper inom systems engineering, konfigurationsledning eller teknisk ledning. Tidigare arbete med affärssystemet IFS ses som meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelningen Test Equipment utvecklar och supporterar testutrustningar för avionikunderhåll. Idag är vi cirka 80st anställda men vi behöver bli fler.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.