Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Configuration Manager Gripen Design

Linköping, Sweden
Closing date: 4 September 2022

Din roll

Som konfigurationsledare kommer du bli en del av Design Engineering för att säkra krav på spårbarhet och baselinehantering för våra produkter.

Du förväntas vara drivande och ta ansvar för dina uppgifter. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas och växa som individ. Du kommer få utmanande uppdrag, en mycket god produktförståelse och möjlighet att skapa ett brett kontaktnät inom Aeronautics.

Huvuduppgifterna är:

  • Planera, implementera och driva CM-arbetet för några av våra produkter
  • Arbeta aktivt med konfigurationsobjekten genom utvecklingens livscykel
  • Definiera och underhålla produktstruktur
  • Utbilda och stödja organisationen i CM-relaterade frågor
  • Du kommer att bli en aktiv ledare av konfigurationshantering och en viktig del av ditt arbete kommer vara att jobba med CM-frågor gentemot verksamheten.

Den du är idag

Vi välkomnar både nyutexaminerade och erfarna ingenjörer såväl som högskoleutbildade med teknikintresse som vill arbeta inom det breda arbetsområdet som konfigurationsledning innebär. Du bör vara drivande och innovativ i ditt arbete och ha ett stort intresse av att lära dig verksamheten.

Förmågan att kommunicera och viljan att utvecklas ser vi som en av de största framgångsfaktorerna.

Vi ser gärna att du har kunskaper inom systems engineering, konfigurationsledning eller teknisk ledning men, det är inget krav.

Tjänsten kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Engelska är koncernspråk och bör därför behärskas väl, både muntligt och skriftligt.

Vänligen observera att vi, efter semestern, arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan till en tjänst där det finns möjlighet att både utveckla och utvecklas.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelningen Design Engineering inom Gripen Design ansvarar för bland annat kravhantering, systemsäkerhet, operationsanalys och konfigurationsledning av Gripen C/D och E/F.  

Requirements & Configuration Management är ett område inom avdelning Design Engineering som ansvarar för konfigurationsledning och kravställning av system för produktdatahantering för samtliga Aeronautics produkter inom Gripen-familjen. Området har även strategiansvaret för konfigurationshantering.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.