Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Configuration Manager till radarprojekt

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
21 June 2021
Apply for this job!

Produktenheten Fighter Radar & Data Links expanderar inom flera områden och vi söker dig som vill utvecklas som Configuration Manager.

Din roll

Du leder arbetet avseende Configuration Management (CM) för de produkter Fighter Radar  & Data Links ansvarar för.

Produkterna har lång livslängd och CM hanteras under hela livscykeln. I rollen som CM ingår CM-hantering av systemprodukter och att hålla en tät kontakt med de konstruktionsinstanser där hårdvara och mjukvara utvecklas.

Configuration Managers huvudsakliga arbetsuppgifter består av att:

  • bistå projektledning med att leda och strukturera projekt

  • definiera arbetssätt avseende CM för produkter och projekt

  • coacha medarbetare i sakfrågor rörande CM

  • strukturera produkter och dokument

  • styra och kontrollera ändringar och deras tillhörande dokumentation

  • delta vid granskningar

  • leda CCB-möten (Configuration Control Board), vilka syftar till att besluta om produktändringar och produktens konfiguration

  • medverka i verksamhetsutveckling och effektivisering av våra arbetssätt

Arbetet genomsyras av våra gemensamma värderingar ”Kunskap, Förtroende, Vilja och Mångfald”

Din profil

Som person är du positiv, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Du är trygg i att presentera och förklara. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du har ett stort allmänt teknikintresse och vill arbeta med produkter i teknikens framkant. Du har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper i engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Produktenheten Fighter Radar & Data Links ansvarar för radarlösningar i framkant av teknik för Gripen och andra applikationer som kräver hög prestanda och kvalitet under extrema miljöförhållanden.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

För frågor gällande tjänsten, kontakta kristofer.olsson@saabgroup.com

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.