Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Configuration Manager till Saab Dynamics

Location
Karlskoga, Sweden
Contact
Tobias Björk [C]
Inga-Lena Erngren
Closing date
28 October 2020 Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som CM kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom processen ändringstjänst och du stöttar projekten med frågor kring ändringsbegäran, ändringsordrar och ändringsmöten. Stor del av arbetet sker i affärssystemet IFS och kringliggande miljöer. Du kommer att arbeta självständigt men ingår som en del av ett team kopplat till ändringstjänst med bland annat andra CM. Tjänsten innebär kontaktytor mot flertalet projekt både i Karlskoga och i Linköping.

Den du är idag

Vi söker dig som har en teknisk universitetsexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en liknande roll och har erfarenhet av rutiner och standarder avseende arbete med Configuration Management. Du har en mycket god analytisk förmåga och vana att arbeta utifrån en tydlig kravställning. Du har ett strukturerat arbetssätt och tycker om ordning och reda. Du trivs med att arbeta med dokumenthantering och med att arbeta i och med processer. En stor fördel är om du har vana från servicenära yrken då vi servar en stor del av utvecklingsenheten för Dynamics. Tidvis sker arbetet under tidspress varför god känsla för prioriteringar och förmåga att fokusera är viktiga egenskaper. Vidare kräver arbetet att du är utåtriktad och drivande som person. Du är också prestigelös och har en god förmåga att ta egna initiativ samt är van att självständigt strukturera och driva ditt arbete. Du kan uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt på både svenska och engelska. Du får också gärna ha erfarenhet att arbeta i större affärssystem.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen består idag av ca 150 personer uppdelat på 3 kontor, två i Karlskoga och ett i Linköping. Vi söker nu medarbetare till Björkborn i Karlskoga. Sektionen du kommer ingå i består av ca 20 medarbetare. Sektionen ansvarar för produktvård, ändringstjänst och CM-hantering främst för AT4 och Carl Gustaf ammunition.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mera om oss här