Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Configuration Manager till Special Mission & Regional Aircraft

Linköping, Sweden
Closing date: 29 March 2023

Tycker du om att ha ett brett kontaktnät och att vara en ledare i komplexa frågor? Gillar du ordning och reda med en förståelse för hur allt hänger ihop? Tycker du om variation i arbetet? Då kan du vara vår nya kollega! Vi stärker nu vårt team med en konfigurationsledare för att jobba med våra produkter inom Special Mission & Regional Aircraft.

Konfigurationsstyrning och konfigurationsledning är en viktig del i livscykeln för våra flygplan och grundläggande för att säkerställa luftvärdighet hos våra produkter. Vi söker nu en Configuration Manager (CM) till Special Mission & Regional Aircraft, BU Aviation Services, som ska vara med och leda konfigurationsstyrningen i vår organisation.

Om rollen

Som en del av vår avdelning kommer du att jobba tvärfunktionellt i många projekt och produkter, där dina dagliga arbetsuppgifter kommer att bestå av bland annat:

  • Driva Configuration Management (CM)-relaterade ärenden och coacha andra i sakfrågor kring CM
  • Bistå projektledning med produkt-/dokumentstruktur och en kontrollerad ändringshantering
  • Utveckla våra arbetssätt inom avdelningen tillsammans med dina kollegor
  • Uppdatera CM-planer och förmedla dess information till respektive projekt på ett pedagogiskt sätt
  • Jobba aktivt med strategi kring CM och både långsiktiga samt kortsiktiga planer
  • Stödja vår utvecklingsavdelning i olika frågor gällande konfigurationsstyrning och –ledning

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om att bli utmanad av komplexa frågor och att driva lösningen på dessa på ett strukturerat sätt. Du är noggrann och sätter kvalitet främst i ditt arbete. Du har lätt för att sätta dig in i nya saker men är inte rädd för att ställa frågor, och du jobbar prestigelöst precis som vi. Du kommer att leda både dig själv och andra, varför vi ser att du besitter ledaregenskaper och vill utveckla dessa. Vi ser att du har någon eller några av följande erfarenheter:

  • Att ha jobbat med konfigurationsstyrning och –ledning i ett utvecklingsprojekt
  • Teknisk högskoleutbildning och att ha arbetat som exempelvis systemingenjör eller konstruktör
  • En förståelse för Systems Engineering och att ha jobbat med produktlivscykelfrågor
  • Att ha jobbat med förändringsledning i någon form

Ett krav för rollen är att du har mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Special Mission and Regional Aircraft (SMRA) är en del av Aeronautics affärsområde inom Aviation Services. Förutom vidmakthållande av vår civila flotta Saab 340/2000 så bedriver vi också flera större utvecklingsprojekt, där vi integrerar flera delsystem till luftburna produkter som till exempel GlobalEye. Vi präglas av en öppen och ärlig kultur där vi bedriver ett ständigt förbättringsarbete och där kommunikationsvägarna är korta. Du blir en del av en mindre grupp under designledningen, där vi hjälper varandra i det dagliga arbetet och kontinuerligt delar med oss av våra erfarenheter.

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.