Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Configuration Manager till Special Mission & Regional Aircraft

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi stärker nu vårt team med en konfigurationsledare för att jobba med våra produkter inom Special Mission & Regional Aircraft. Konfigurationsstyrning och konfigurationsledning är en viktig del i livscykeln för våra flygplan och grundläggande för att säkerställa luftvärdighet hos våra produkter. Vi söker nu en Configuration Manager (CM) till Special Mission & Regional Aircraft, BU Aviation Services, som ska vara med och leda konfigurationsstyrningen i vår organisation.

Som en del av vår avdelning kommer du jobba tvärfunktionellt i många projekt och produkter, där dina dagliga arbetsuppgifter kommer bestå av bland annat:

  • Driva Configuration Management (CM)-relaterade ärenden och coacha andra i sakfrågor kring CM
  • Bistå projektledning med produkt-/dokumentstruktur och en kontrollerad ändringshantering
  • Utveckla våra arbetssätt inom avdelningen tillsammans med dina kollegor
  • Uppdatera CM-planer och förmedla dess information till respektive projekt på ett pedagogiskt sätt
  • Jobba aktivt med strategi kring CM och både långsiktiga samt kortsiktiga planer
  • Stödja vår utvecklingsavdelning i olika frågor gällande konfigurationsstyrning och ledning

Din profil

Vi söker dig som tycker om att bli utmanad av komplexa frågor och trivs i en roll där du får vara drivande i lösningen av dessa på ett strukturerat sätt. Du är noggrann och sätter kvalitet främst i ditt arbete. Du har lätt för att sätta dig in i nya saker men är inte rädd för att ställa frågor, och du jobbar prestigelöst precis som vi. Du kommer att leda både dig själv och andra framåt i arbetet, och vi ser därav att du besitter ledaregenskaper och vill fortsättas att utvecklas i ditt ledarskap.

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

  • En avslutad teknisk högskoleutbildning med kompletterande arbetslivserfarenhet som exempelvis systemingenjör eller konstruktör
  • Tidigare erfarenhet av att vara i en ledande roll. Meriterande om du arbetat med konfigurationsstyrning i utvecklingsprojekt.
  • Förståelse för Systems Engineering där du tidigare jobbat med produktlivscykelfrågor
  • Jobbat med förändringsledning i någon form

Ett krav för rollen är att du har mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Special Mission and Regional Aircraft (SMRA) är en del av Aeronautics affärsområde inom Aviation Services. Förutom vidmakthållande av vår civila flotta Saab 340/2000 så bedriver vi också flera större utvecklingsprojekt, där vi integrerar flera delsystem till luftburna produkter som till exempel GlobalEye. Vi präglas av en öppen och ärlig kultur där vi bedriver ett ständigt förbättringsarbete och där kommunikationsvägarna är korta. Du blir en del av en mindre grupp under designledningen, där vi hjälper varandra i det dagliga arbetet och kontinuerligt delar med oss av våra erfarenheter.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!