Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Configuration Manager till vår digitala sensorplattform

Göteborg, Sweden
Closing date: 8 June 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Inom System Design gör vi det möjligt att implementera ny teknolgier i Surveillance framtida sensorer, med hjälp av plattformar och modulariserade lösningar. I denna roll kommer du leda arbetet avseende Configuration Management för de plattformar som tas fram för våra produkter. Vi befinner oss i en omstruktureringsfas med uppstart av olika konfigurationsstrukturer.

Som CM hos oss kommer du att skapa och underhålla CM-planen som definierar riktlinjer, metoder och verktyg inom CM området. Där ingår att styra och strukturera produkter och dokument, samt delta vid granskningar av dessa. Du kommer också koordinera CM aktiviteter för produkter och/eller projekt samt supportera projektmedlemmarna. Rollen innebär också att övervaka och assistera vid aktiviteter kopplat mot baselines och sammankalla, leda och dokumentera CCB-möten (Configuration Control Board). Medverkan i verksamhetsutveckling, effektivisering av våra arbetssätt och undervisning i CM verktyg tex PDM, versionshanteringsverktyg ingår också.

Din profil

Vi söker dig som har en positiv attityd till förändring och nya utmaningar. Vi vill att du har minst 3-5 års erfarenhet av CM-arbete, där du förstår dess konsekvenser framöver när vi väljer olika typer av konfigurationer. Du kanske också har erfarenhet av konstruktionsarbete kopplat mot komplexa strukturer. Det är en stor fördel om du är van vid ett strukturerat arbetssätt, självständigt arbete samt har en god slutlednings- och samarbetsförmåga. Vi förutsätter också att du har god kunskap i engelska, såväl muntligt som skriftligt

Det är meriterande om du erfarenhet av:

  • Produktlivscykelfrågor, tex utföra versionskontroll och Change Management för projektet/produktens livscykel
  • Ledarroller

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de människor som gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här