Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Configuration Manager Video & Display Systems

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
7 December 2021
Apply for this job!

Vi söker en pedagogisk & strukturerad lagspelare som gillar ordning och reda och vill vara med och  förbättra våra arbetssätt.  Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Som konfigurationsledare hos oss ansvarar du för att driva och stödja ett eller flera av Video & Display Systems projekt med konfigurationsstyrning under hela produktlivscykeln, dvs. planering, utveckling, produktion, leverans och ändringshantering. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att ta fram planer, uppföljning, ansvar för identifiering av produkter och dokument, skapa baselines samt sätta upp och driva ändringshantering. Till din hjälp har du konfigurationsstyrningsverktyg så som TeamCenter och IFS Applications.

En konfigurationsledare hos Video & Display Systems är lite av en spindel i nätet och bör ha en ”projektledarådra” då det i arbetsuppgifterna ingår att planera och följa upp att aktiviteter genomförs.  Det är bra om du är pedagogisklagd då rollen innebär att stötta och utbilda kollegor inom både konfigurationsstyrningsverktyg och arbetssätt. Rollen är central och viktig för att våra projekt och produkter ska uppfylla de krav som ställs på ordning och reda av säkerhetskritiska system till flygindustrin.

Din profil

Vi ställer stor vikt vid din kommunikativa förmåga och din förmåga att samarbeta med dina kollegor. Vi söker dig som är drivande, pedagogisk och strukturerad samt villig att jobba för att ständigt förbättra och effektivisera våra arbetssätt. Du har relevant högskoleutbildning inom elektronik, programmering eller liknande.  Det är meriterande om du har kunskaper inom strategisk konfigurationsledning och har några års erfarenhet från produktutveckling.  

Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

Då Saab är ett internationellt företag med samarbete både inom och utom landet så kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab som är världsledande inom utveckling och tillverkning av innovativa flygsystem. Här bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygsystem. Men också framtidsstudier som förberedelse för kommande bemannade och obemannade flygsystem liksom vidareutveckling av befintliga produkter.

Du kommer att tillhöra sektionen System and Product Engineering, en sektion med huvudsakligen systemingenjörer och systemverifierare. Sektionen tillhör området Video and Display Systems som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, bearbetning, distribution och lagring av data och video. I Gripen C/D är vi ansvariga för bland annat presentationssystemet EP-17 och i Gripen E/F för Video Processing Unit, video- och kartapplikationer.

Video and Display Systems är idag ett 70-tal medarbetare placerade i Järfälla. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, Ethernet kommunikation och machine learning.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Läs mer om oss här