Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Configuration Manager Video & Display Systems

Järfälla, Sweden
Closing date: 23 December 2022

Vi söker en pedagogisk & strukturerad lagspelare som gillar ordning och reda och vill vara med och förbättra våra arbetssätt. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Som konfigurationsledare hos oss ansvarar du för att driva och stödja ett eller flera av Video & Display Systems projekt med konfigurationsstyrning under hela produktlivscykeln, dvs. planering, utveckling, produktion, leverans och ändringshantering. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att ta fram planer, följa upp att de följs, ansvara för identifiering av produkter och dokument, skapa baselines samt sätta upp och driva ändringshantering. Till din hjälp har du konfigurationsstyrningsverktyg så som TeamCenter och IFS Applications.

En konfigurationsledare hos Video & Display Systems är lite av en spindel i nätet och bör ha en ”projektledarådra” då det i arbetsuppgifterna ingår att planera och följa upp att aktiviteter genomförs. Det är bra om du är pedagogiskt lagd då rollen innebär att stötta och utbilda kollegor inom både konfigurationsstyrningsverktyg och arbetssätt. Rollen är central och viktig för att våra projekt och produkter ska uppfylla de krav som ställs på ordning och reda av säkerhetskritiska system till flygindustrin.

Din profil

Vi ställer stor vikt vid din kommunikativa förmåga och din förmåga att samarbeta med dina kollegor. Vi söker dig som är drivande, pedagogisk och strukturerad samt villig att jobba för att ständigt förbättra och effektivisera våra arbetssätt. Du har relevant högskoleutbildning inom elektronik, programmering eller liknande. Det är meriterande om du har kunskaper inom strategisk konfigurationsledning och har några års erfarenhet från produktutveckling.

 

Då Saab är ett internationellt företag med samarbete både inom och utom landet så kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att tillhöra sektionen Business Support, en sektion med huvudsakligen konfigurationsledare och kvalitetsledare som tillhör området Video and Display Systems. Området Video and Display Systems är en del av Saab som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, bearbetning, distribution och lagring av data och video. I Gripen C/D är vi ansvariga för bland annat presentationssystemet EP-17 och i Gripen E/F för Video Processing Unit, video- och kartapplikationer.

Video and Display Systems är idag ett 70-tal medarbetare placerade i Järfälla. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, Ethernet kommunikation och machine learning.

Låter detta som något för dig? Ansök redan idag! Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.