Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Controller inom BU Aviation Services

Linköping, Sweden
Closing date: 21 August 2022

Din roll

Som controller kommer du arbeta riktat mot en Division samt Aviation Services Stab. Varje enhet har eget resultatansvar och arbetet som controller innebär att följa verksamheten och dess affärer för ständig kontroll över hur dessa utvecklas.

Du kommer arbeta i nära kontakt med Divisionens/Stabens chefer för att på bästa sätt kunna stötta dem i ekonomiska frågor och beslut för att på så sätt bidra till lönsamheten. Du är aktiv medlem i Divisionens ledningsgrupp.

Arbetet innebär att:

  • Vara ett stöd i ekonomisk uppföljning, bokslut, budget och prognos.
  • Ansvara för att driva analyser av varje enhets resultatutveckling och därigenom skapa underlag för förbättringar och säkring av uppsatta mål.
  • Bidra med att utveckla verksamhetens lönsamhetstänk och öka förståelsen för de inbyggda affärsmekanismerna i ofta relativt komplexa flöden.
     

Vi arbetar långsiktigt med att utveckla vår controllerförmåga, kontinuerligt lyfta vår affärsmässighet samt vårt stöd till verksamheten.

Resor inom Sverige förekommer, 2-3 gånger per månad, då vi finns på flera orter.

Din profil

Vi tror du trivs i en affärsorienterad miljö där du aktivt bidrar med en hög servicenivå. För att axla rollen som controller krävs det att du är duktig på att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter samt att du har lätt för att samarbeta med andra. Du är initiativrik samt har ett driv och en vilja att utvecklas inom ekonomistyrning och affärsprocesser.

Du är civilekonom eller har motsvarande utbildning/kvalifikationer samt ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomisystemet Agresso och IFS samt har goda kunskaper i Excel. Du bör behärska engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Du kommer tillhöra Aeronautics finansstab och arbeta för affärsenheten Aviation Services. Enheten erbjuder kundanpassade supportlösningar till den civila och militära flygmarknaden inom både flygplan och helikopter. Exempel på förmågor är flygoperation, utbildning, tekniskt stöd, underhåll och modifieringar.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Kontaktperson:

Caroline Tengroth, Rekryterande chef

+46 13 183411

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.