Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Corporate Cost Controller

Linköping, Sweden
Closing date: 16 February 2023

Din roll

Som Corporate Cost Controller är du ansvarig för att ge organisationen en rättvisande översikt av den finansiella utvecklingen, ta fram prognoser samt att stödja organisationen i ekonomifrågor. Dessutom förväntas du att föreslå och initiera åtgärder som behövs för att nå organisationens finansiella mål. 

I rollen ingår följande uppgifter:

  • Ansvara för rapportering och analys av Corporate’s resultat i bokslut, prognos och budget
  • Initiera och genomföra förbättringsaktiviteter för att säkerställa bästa praxis i finansiella processer
  • Vara ett proaktivt stöd till organisationens chefer i ekonomiska frågor, processer och verktyg
  • Ansvara för att utbilda och informera organisationen i finansiella frågor
  • Analyser och scenarioberäkningar

Din profil

Vi söker en Cost Controller med analytisk förmåga, positiv inställning, lagspelare och en duktig kommunikatör i både tal och skrift. Du arbetar strukturerat och målfokuserat för att möta uppsatta deadlines. Du trivs med att arbeta i ett team och är också van att självständigt driva ditt arbete. Vi använder Agresso som ekonomisystem och HFM för koncernrapportering, varför erfarenhet därifrån är ett plus.

  • Du har ett brett företagsekonomiskt kunnande och erfarenhet av projektstyrd verksamhet är önskvärd
  • Du kan kommunicera effektivt med olika enheter och beslutsfattare
  • Du talar och skriver flytande engelska och svenska
  • Du har goda kunskaper i excel
  • Du har en civilekonomutbildning eller motsvarande

Placeringsort för denna tjänst är Linköping eller Stockholm (Olof Palmes Gata)

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Vill du vara med?

Läs mer om oss här

Corporate Cost Control är ett team om nio medarbetare inom Group Business Control, som jobbar med att stödja och följa upp koncerngemensamma funktioner och annan verksamhet inom Corporate. Teamet jobbar nära verksamhetsansvariga inom Corporate och har tät dialog med övriga finansfunktioner. Du kommer främst att jobba mot vår Property funktion.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.