Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
administration.jpg

Corporate Paralegal för Saab-koncernens bolagsadministration

Linköping, Sweden
Closing date: 25 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Du kommer att vara den huvudsakliga globala kontakten gällande frågor som rör lagstadgade krav för koncernens legala enheter. Du kommer att stötta affärsområden och koncernfunktioner med administrativa uppgifter inom bolagsadministration.

Huvudsakliga arbetsuppgifter uppgifter är:

  • Hantera svenska koncernbolags årsredovisningar samt registrera styrelseändringar och liknande till Bolagsverket.
  • Administrera systemet Blika och se till att koncernens legala ägarstruktur och juridiska information är korrekt och aktuell.
  • Vara huvudkontakt för våra koncernbolag och utländska filialer gällande till exempel signering av olika dokument och koncerninterna avtal.
  • Hantera eller bistå process vid etablering av nya svenska/utländska enheter och stödja eller hantera processen vid nedläggning av befintliga enheter (inklusive fusioner, likvidationer etc.)
  • Legalisering av handlingar hos Notarius publicus

Du kommer att ingå i Group Tax-teamet som består av ungefär 10 medarbetare. Group Tax har det övergripande ansvaret för direkta och indirekta skatter och för att övervaka och hantera koncernens legala struktur. Group Tax består av skatteexperter och en Corporate Paralegal.

Vår kultur präglas av teamarbete och du kommer ha stödjande kollegor med kvalificerad kompetens inom skatt, redovisning och regelefterlevnad. Group Tax har en positiv laganda med högt i tak och vi tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Din profil

Som person är du strukturerad, noggrann och organiserad. Eftersom du är ensamt ansvarig i din funktion inom arbetsgruppen är det särskilt viktigt att du tar ansvar för uppgifter och driver dem framåt med fokus på så väl helhet som detaljer. Du kommer ha kontakt med medarbetare på alla nivåer och arbeta nära både interna kollegor och externa partners från olika delar av världen, vilket kräver att du har god förmåga att samarbeta samt ge service.

Med grund i arbetsuppgifter och arbetskontext krävs goda kunskaper i skriftlig och muntlig kommunikation på både svenska och engelska samt goda kunskaper i Microsoft Office-paketet. Du som söker har med fördel några års erfarenhet av administrativt arbete från t.ex. domstol/myndighet eller juridiskt sekreterararbete på advokatbyrå, mäklarbyrå, bank eller liknande. Alternativt är du examinerad jurist med intresse för bolagsrätt/avtalsrätt och har vilja och ambition att utvecklas med ansvar i en internationell miljö på ett växande företag med ökad affärskomplexitet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Varmt välkommen med din ansökan!