Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

CSCI-manager och utvecklare inom Avionik

Linköping, Sweden
Closing date: 22 August 2022

Älskar du programmering och samtidigt tycker om att ha koll på läget, då kanske en kombinerad roll som utvecklare och CSCI-manager är något för dig!

Din roll

Vi är en sektion som ansvarar för centrala funktioner inom Avioniksystemet, både inom MG61-01 och MG69A. Vi ansvarar bland annat för mjukvaruladdning och data in och ut ur flygplanet och har hårdvaruansvar för DTUerna och DTU-hållarna samt det kraschskyddade minnet.


Som CSCI-manager hos oss kommer du ingå i ett team vars uppgift är att utveckla source- och testkod, dokumentera ner beteendet samt integrera och leverera flygande programvara till framtida versioner av flygplanet Gripen. Vi tror att du är en utvecklare som tycker om processer, ordning och reda samt gillar att ta en ledande roll i ett team samtidigt som du är en lagspelare och gärna delar med dig av kunskap till dina kollegor.


Då många av våra funktioner är DAL-A ser vi gärna att du tar rollen som CSCI-manager för vissa CSCIn och jobbar som utvecklare i andra CSCIn för att få till oberoendet.


CSCIn som hanteras av sektionen: ACCONF, ACDB, ACDB PDIer, IFS ACDB Read, IFS_ACDB_Write, Time, IFS_UTC, LS_Time_Conversion, IMAM, LS Standard_Types, LS Constants, LS Math_Handling, LS String_Handling, CREC


Inom IF-teamet så har vi ett nära samarbete mellan systemingenjörer och mjukvaruingenjör och hjälps åt för att nå gemensamma mål, att få vår mjukvara levererad på tid.


Arbetet bedrivs i team där alla medlemmar uppmuntras och förväntas bidra till teamets gemensamma uppgift, utifrån sin egen kompetens och erfarenhet.

Din profil

  • Gärna erfarenhet av att vara CSCI-manager.

  • Vi tror att du känner dig bekväm med programmering i C++, gärna med erfarenhet av Git och Google Mock.

  • Vi tror att du har ingenjörsutbildning med mjukvaruinriktning.

  • Vi tror att du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Det viktigaste är dock att du har rätt grundinställning och en vilja att lära dig och utvecklas.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen in med din ansökan redan idag!
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.