Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Customer Service Manager

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
31 January 2022
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Som ”Manager Customer Services” kommer du att genomföra teknisk marknadsföring av våra Ground Combat produkter. Du kommer att stödja vår säljorganisation med teknisk och taktisk kunskap om våra produkter samt hur de används i olika operativa miljöer.

Exempel på innehåll i tjänsten är;

  • Stöd till säljorganisationen i Sverige och internationellt
  • Ge stöd till kunder och härvid svara på taktiska och tekniska frågor
  • Delta i och/eller leda kunddemonstrationer och utbildningar
  • Genomföra kundpresentationer m.a.o. marknadsföra våra produkter.
  • Delta i och bidra med taktisk och teknisk kunskap vid offertarbeten
  • Planera och delta i försvarsmässor runt om i världen
  • Ansvara för och genomföra konkurrentanalyser
  • Ansvara för ”sales and promotion” aktiviteter
  • I nära samarbete med vår kommunikationsavdelning, ansvara för och producera marknadsföringsmateriel

Din profil

Meriterande för dig som söker den här tjänsten är om du har en bakgrund där du har arbetat som instruktör i militär miljö med Saabs Ground Combat produkter. Kunskaper om andra vapensystem är att betrakta som en ytterligare merit.

Mycket viktigt är att du är en person som tycker om att interagera, samarbeta och kommunicera med andra människor på olika nivåer i olika organisationer. Du tycker om att arbeta i grupp såväl som enskilt.

Du är flytande på Svenska och Engelska i såväl tal som skrift. Kunskaper i andra språk är meriterande. Du är positiv till att resa eftersom tjänsten kräver ett antal resdagar per år.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Du blir en del av ett team som arbetar tillsammans i vår försäljningsorganisation på den globala marknaden. Tjänsten innebär i huvudsak att stötta försäljningsorganisationen med teknisk marknadsföring och taktisk kunskap vad gäller nyttjandet av våra produkter inom Ground Combat. Innehållet i tjänsten är mycket varierande.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag är 2022-01-31. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.