Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
sales-and-marketing.jpg

Customer Support Representative

Linköping, Sweden
Closing date: 12 February 2023

Vill du vara med och göra en skillnad? Kom och jobba hos oss på Customer Support MRO and Spares!

Din roll

Som Customer Support Representative kommer du att ha ett övergripande ansvar för hanteringen av våra kunders förfrågningar och beställningar av reservdelar och komponentunderhåll. Du kommer att vara kundens kontaktperson under hela processen från offertförfrågan till beställning, leverans och fakturering. Våra kunder är både svenska och internationella, civila och militära samt interna och externa. Customer Support är gränssnittet mellan kund och andra funktioner inom Saab som t.ex. planering, inköp, underhållsverkstäder, engineering, ekonomi, kontrakt-/affärsledning etc.

Saab är i en fas där vi har flertalet nya kunder, kontrakt och projekt på gång vilket ställer nya krav på hur verksamhet och arbete bedrivs för att säkerställa effektivt genomförande. I strävan att bli ännu bättre och effektivare arbetar vi kontinuerligt med ständiga förbättringar och effektiviseringar.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Kunddialog

 • Gränssnitt mellan kund och underhållsorganisation

 • Analys och utveckling av flöden och arbetssätt

 • Kommersiell hantering, som prissättning och offerering

 • Samverkan och koordinering med våra underhållsverkstäder

 • Orderregistrering, leveransbevakning, fakturering och rapportering

 • Målstyrning och effektiviseringsarbete

Placeringsort för tjänsten är i Malmslätt, men tjänsteresor inom Sverige samt internationellt kan komma att bli aktuellt.

Din Profil

Vi söker dig med starkt leveransfokus, som ser och förstår både affärens och kundens behov, har helhetsperspektiv samt är driven i förändring- och effektiviseringsarbete. Du värdesätter samarbete och god kommunikation med kollegor och kunder, är noggrann, strukturerad och orädd att utmana etablerade sanningar.

Önskvärda kvalifikationer

 • Nyfiken

 • Kommunikativ

 • Förståelse för ekonomi och affärer

 • Goda kunskaper i engelska, skrift och tal

 • Goda kunskaper i Excel

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av IFS eller liknande affärssystem

 • Erfarenhet av flyg- och/eller annan underhållsverksamhet

Du har, som vi bedömer, en relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet.

Vi lägger stor vikt vid personlighet och inställning och att du ska komplettera gruppen bra. För att passa i rollen tror vi att du har god affärsmässig förståelse, engagemang och förmåga att få saker att hända.

Du är engagerad, strukturerad och trivs med ett brett kontaktnät med många gränssnitt och relationer samt tycker om när dagen varierar beroende på vad som kommer in.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad blir du en del av?

Du blir en del av område Customer Support MRO and Spares inom avdelning Customer Support, Business Unit Gripen Sustainment, Saab Aeronautics.

Området ansvarar för customer support för komponentunderhåll samt reservdelsförsäljning. Vi är idag 14 medarbetare i Tannefors, Malmslätt och Arboga.

Vi tillämpar löpande urval för denna rekrytering vilket innebär att rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Om du matchar profilen och är redo för en utmaning, skicka in din ansökan direkt!

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.