Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Customs & Transportation Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 16 April 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som en del i vår tillväxt ökar vi nu fokus ytterligare inom transportområdet. Därför söker vi nu en sektionschef för tull- och transportfrågor inom affärsområdet Dynamics.

Du kommer att ingå i Saab Dynamics Trade Compliance organisation där du blir en del av ett team som jobbar med frågor såsom Tull & Transport samt Exportkontroll. Trade Compliance organisationen är ortsövergripande och din placeringsort är Karlskoga eller Linköping.

Då tjänsten är nyinrättad innebär det att du får möjlighet att vara med och bygga upp sektionen både arbetsmässigt och personalmässigt.

Du kommer ansvara för att leda och koordinera affärsområdets verksamhet inom transportområdet, såsom tullfrågor, skyddsvärda transporter och transporter farligt gods. Ett arbete som sker i nära samverkan med koncern-, enhets- och andra stabsfunktioner som verkar inom området.

Din profil

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom teknik och/eller juridik men det är inget krav, det är lika viktigt att du kommer med öppenhet, beslutskraft och förmågan att engagera.

Det är meriterande om du är utbildad tullspecialist och/eller minst tre års erfarenhet av arbete inom tulldeklarering samt med tullfrågor från ett tullombud, speditör eller Tullverket.

Du trivs med att arbeta i en operativ roll där framgången bygger på ett engagerat, prestigelöst och delegerande ledarskap där du får dina medarbetare att växa. Som person är du ansvarstagande och har god kommunikationsförmåga. Du trivs med att arbeta i team och du har förmågan att motivera och coacha dina medarbetare mot att nå gemensamma mål.  

Du har lätt att bygga goda relationer, såväl internt som externt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då rådgivning kommer vara en viktig del av dina arbetsuppgifter.

Du bör även ha erfarenhet av att utveckla interna processer för tullhantering inom import och export.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här