Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Cyber Security Engineer

Karlskoga, Sweden
Closing date: 1 September 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Nu söker vi Cyber Security Engineers som vill ingå i våra cybersäkerhetsteam inom Dynamics och Kockums, med placering i Karlskoga och Linköping.

Du kommer att vara en viktig del i utvecklingen av våra framtida produkter samt för underhåll av befintlig produktportfölj.

Saab Dynamics och Saab Kockums är en del av Saab som erbjuder en bredd i teknik och kontaktytor som är utöver det vanliga. Vår verksamhet syftar till att stärka försvaret i Sverige och Europa för att vi ska vara trygga.


I rollen kommer du bland annat arbeta med av systemhärdning inom både Windows och Linux, utveckling av säkerhetsfunktionalitet för operativsystem och verksamhetsstöd gällande den tekniska aspekten av IT-säkerhetsarbete.

Inom produkterna som vi stöder har vi en stor variation från inbyggda system där vi utvecklar stora delar av vår elektronik själva, till stora grafiska planeringssystem. Vi har många nya projekt på gång vilket medför stora utmaningar med spännande och varierande arbetsuppgifter.

Vi stödjer en stor del av organisationerna och vi är inne i en expansiv fas där vi behöver förstärka med fler kollegor på båda orterna.

Din profil

Vi söker dig som har en gedigen praktisk erfarenhet av IT drift (systemadministratör), erfarenhet av systemadministratörsarbete eller erfarenhet av operativsystemskonfiguration.  Du får gärna ha god erfarenhet av mjukvara.

Du bör ha

 • Stor erfarenhet av Linux-baserade operativsystem
 • Erfarenhet av Linux-baserade säkerhetsramverk så som SELinux
 • Förståelse av säkerhetsaspekter kring Linux filsystem, SSH autentisering, åtkomstkontroll och rättighetsadministration
 • Erfarenhet av att hantera Linux-baserade nätverkstjänster
 • Erfarenhet av logghantering i Linux
 • Erfarenhet av scriptprogrammering (ex. Bash och Powershell)
 • Kunskap inom Windows-baserade operativsystem
 • Kunskap inom Windows Active Directory

Meriterande:

 • Kunskap av systemhärdning och ramverk (ex. CIS Controls och DOD STIG)
 • Kunskap inom kravarbete och ramverk (ex. KSF och NIST)
 • Kunskap rörande säkerhetskontroller så som brandväggar, IDS/IPS, loggningsverktyg och Access Control m.m
 • Kunskap inom nätverkskonfigurering (ex. Cisco)
 • Erfarenhet av containerteknologier samt automatiseringsverktyg

Tycker du om att samarbeta men kan också arbeta självständigt och ta egna initiativ i ditt arbete när det behövs? Är du ansvarsfull och delar gärna med dig av dina kunskaper? Då är du den vi söker!

Placeringsort är Karlskoga för Missiles och Linköping och Karlskoga för Kockums.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här