Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Cybersäkerhetsingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 12 December 2023

Vi söker dig som vill jobba med IT-Säkerhetsfrågor som Systemingenjör i en bred flora av produkter. Tjänsten bjuder på stora utvecklingsmöjligheter tekniskt både för dig som person och för teknikområdet hos oss på Dynamics. Eftersom arbetet kommer att spänna över ett flertal olika projekt erbjuder det stora möjligheter att skapa ett brett kontaktnät med olika delar inom företaget och hos kunderna!

Din roll

Som Cybersäkerhetsingenjör på Saab Dynamics kommer du att jobba med utveckling av avancerade försvarsprodukter, i allt ifrån missiler till fast installerade stora system. Din roll hos oss innebär dels att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på informationssäkerhet, dels att delta i övrigt systemarbete, såsom att ta fram generiska plattformar som stöttar våra produkter. Detta gör du genom att driva de informationssäkerhetsrelaterade egenskaperna genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten.

Du skall ha ett intresse för hur hela utvecklingskedjan, allt ifrån kundens krav, via verksamhets- och säkerhetsanalys, implementation, verifiering och driftsättning hanteras. Du ser det större sammanhanget där tekniken bara är en del i en komplex systemlösning för att säkerställa informationssäkerheten och där driftsättningen bara är en hållpunkt i systemets livscykel.

Du kommer över tid att ansvara för IT-säkerheten hos produkterna i stora projekt, men också vara med och vidareutveckla Saab Dynamics informationssäkerhetsarbete. Utformningen av arbetsuppgifterna kommer att utformas utifrån dina förutsättningar, men troligen kommer du att arbeta tätt tillsammans med mer erfarna kollegor och efterhand som din kunskap byggs upp ta över mer och mer ansvar och jobba mer självständigt.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör hos oss är att du ska ha tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och komponenter i produkten. Du kommer att ha gränssnitt mot många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda.

Din profil

Du är civilingenjör eller motsvarande med kunskap inom informations-/cybersäkerhet och ett intresse för att arbeta med cyber-säkerhet i komplexa produkter och de helhetssystem som de ingår i.

Då du kommer att arbeta med egenskaper som för delar av organisationen är relativt okända och som ibland är en begränsande faktor för den övriga funktionaliteten är det viktigt att du har en kombination av stort eget driv, förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor, samt ett brett tekniskt intresse.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Hos oss på System Engineering inom Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Det ger dig också möjligheter att påverka tekniken såväl som metoder och arbetssätt. Vi är en del av affärsområdet Dynamics som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan söka på både svenska och engelska.
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.