Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Data Engineer

Linköping, Sweden
Closing date: 13 June 2023

Vill du vara en del av en organisation som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta. Om du är en person som har ett stort intresse och kunskap inom Data Analytics och Advanced Analytics kan du vara den person vi letar efter. Ansök idag!


Din framtida utmaning

Som Data Engineer hos oss kommer du få arbeta tätt tillsammans med våra arkitekter och implementera vår dataarkitektur. Du kommer att få arbeta i nya projekt, där det inte finns befintliga processer, vilket betyder att du kan komma att ha inflytande över detta. Det är även viktigt att ha samarbetsförmåga, då ditt blivande team kommer att ha ett nära samarbete med Business Analysts, lösningsarkitekter och dataingenjörer. Vi erbjuder ett varierande arbete som omfattar implementation av den dataarkitektur som skapas för Saabs behov
 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Bygga skalbara tekniska lösningar som består av datamodeller, dataintegration, lagringslösningar och data pipelines baserat på de grundläggande infrastrukturtjänster som tillhandahålls inom företaget

 • Arbeta inom hela ETL-flödet och bygga data pipelines i Python.

 • Arbeta hands-on med konfigurering, integration, installation och scriptning av data

 • Samarbeta med våra data-arkitekter i designarkitektur och ha dialog om lösningar med våra kunder

 • Systematiskt arbeta med att ta fram lösningsförslag, koncept och idéer för fortsatt utveckling

 • Du kommer även i perioder kunna leda implementationen av komponenter inom Analyticsområdet såsom Apache Spark.

Den du är idag

Vi tror att du som söker är utvecklare eller analytiker med stort intresse av nya teknologier och metoder samt brinner lite extra för analyctis området. Arbetet kommer att utföras i nära samverkan med olika team, därför är det viktigt att du har god kommunikationsförmåga. Du kommer genom detta att ha olika kontaktytor, både externt och internt, vilket innebär att du kan hantera olika typer av sociala interaktioner. Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och uppskattar att dela med dig av din kunskap till dina kollegor. Utöver detta har du ett bra öga för att identifiera förbättringspotential, samt initiera och driva nya idéer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

För att trivas i rollen tror vi att du har erfarenhet av:

 • Python

 • Apache spark

 • Dataintegration ETL

 • Arbetslivserfarenhet inom analyticsområdet (t.ex. BI, AI, DW, ETL/ELT, SQL/NoSQL, Data Lakes, Informationsmodellering)

 • Goda kunskaper i svenska och engelska (både tal och skrift)

Meriterande:

 • Grundläggande kunskaper i effektiv mjukvaruutveckling (Python, Apache Spark, micro services)

 • Grundläggande kunskaper inom containerteknologi (Kubernetes/Docker)

Vad du blir en del av:


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.
Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du vill lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag.
Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.