Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Data Engineer

Malmö, Sweden
Closing date: 13 August 2022

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta. Ansök redan idag!Din framtida utmaning

Vi söker en Data Engineer som vi erbjuder ett varierande arbete som omfattar implementation av den dataarkitektur som skapas för Saabs behov. Du kommer att ingå i team och projekt som är i ett tidigt stadie av att utveckla Saabs dataförmågor. Vi har startat en resa som utvecklas över tid.

Arbetsuppgifter

 • Bygga skalbara tekniska lösningar som består av datamodeller, dataintegration, lagringslösningar och data pipelines baserat på de grundläggande infrastrukturtjänster som tillhandahålls inom företaget

 • En stor del av tiden arbetar du hands-on med konfigurering, integration, installation och scriptning av data, men du deltar också i samarbete med våra Data-arkitekter i designarkitektur och dialoger om lösningar med våra kunder

 • Delta i design, byggande och underhåll av Saabs data modell. Du ingår också som en del i vårt Center of Excellence för Industri 4.0.

 • Systematiskt arbeta med att ta fram lösningsförslag, koncept och idéer för fortsatt utveckling inom de olika områden som förkommer i ditt arbete

 • Projektarbeten är förekommande

Den du är idag

Drivs du av att:

 • Arbeta med modern teknologi och skapa bestående värde hos våra kunder
 • Sträva efter automatiserade flöden och ständigt effektivisera arbetssätt
 • Lära dig nya teknologier och metoder
 • Dela kunskap med dina kollegor
 • Jobba i team och tillsammans med andra duktiga tekniker i en omväxlande miljö

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • Minst tre års arbetslivserfarenhet inom analyticsområdet (t.ex. BI, AI, DW, ETL/ELT, SQL/NoSQL, Data Lakes, Informationsmodellering)

 • Relevant utbildningsbakgrund inom Data Management, Data Engineering eller Data Science

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

 • Stort tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling

 • Har du grundläggande kunskaper i effektiv mjukvaruutveckling, Python, Apcahe Spark, micro services och containerteknologi/Kubernetes/Docker är det meriterande

Som person innehar du en social förmåga samt är utåtriktad och kommunikativ i din interaktion med andra människor och vågar utmana våra informationsägare till en mer data orienterad approach för framtiden. Du har en god förmåga att bemöta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Arbetet ställer krav på att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är inte rädd för att initiera och driva nya idéer och förbättringsförslag. Din kunskap är viktig för oss, varför vi uppmuntrar lärande och vi förväntar oss att du delar med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Du drivs av ständig utveckling och omvärldsbevakning. Du är flexibel och trivs i ett sammanhang som förändras och utvecklas i takt med mognadsgraden inom företaget.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för att tillhandahålla IT-tjänster för företagets utvecklings- och produktionsmiljöer. Vi strävar efter att vara en Core Business Enabler genom att stötta Saabs kärnverksamheter med det IT-stöd, support och IT-utveckling som krävs. Verksamheten står inför en agil resa in i framtiden med hjälp av ny teknik, innovation och kompetent personal. Vår personal som utvecklar genom att hjälpas åt och lära av varandra.

Placeringort är flexibel mellan Linköping, Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du vill lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe.

Empowered by its 18,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world.

Saab designs, manufactures and maintains advanced systems in aeronautics, weapons, command and control, sensors and underwater systems.

Saab is headquartered in Sweden. It has major operations all over the world and is part of the domestic defence capability of several nations