Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Datacenter Engineer

Linköping, Sweden
Closing date: 27 July 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.
 

Din roll

Vi söker dig som är en driven problemlösare med erfarenhet av installation, data eller el och vill arbeta brett och flexibelt som tekniker ute i våra datacenter. Du kommer jobba på våra olika siter med problemlösning, installation och kabeldragning med mera. I denna roll kommer ingå i ett tight team där ni gemensamt driver olika arbetsuppgifter inom datacenter och vara med och bidra för den fortsatta utvecklingen av företaget. Till följd av detta är det viktigt att ha en bred kunskap och ett stort intresse av att alltid lära sig mera.
 

I rollen som datacenter tekniker krävs det att du har en praktisk teknisk kompetens samt kommunikativa färdigheter då du har ett nära samarbete med kunder och kollegor. Som person ser vi att du är noggrann och strukturerad och gillar att jobba i team samt är mån om att leverera högkvalitativ service.

Kvälls- och beredskapsarbete kan förekomma i tjänsten för att utföra planerade serviceaktiviteter.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Rackinstallationer
 • Kabeldragning
 • Säkerställa att miljöerna följer de rekommenderade säkerhets- och funktionskraven som finns.
 • Uppgradering, utbyte och konfiguration av hårdvara
 • Lösa problem där det krävs fysisk närvaro på plats
 • Felsökning & incidenthantering samt systematisk felsökning
 • Advanced Local Hands d.v.s. bistå dina kollegor som inte finns fysiskt på plats t ex vid större driftstörningar eller säkerhetsrelaterade incidenter
 • Arbeta med ett högt säkerhetstänk och följa krav kring detta
 • Jobba i uppdrag och projekt av varierande storlek
   

Din profil

Vi söker dig som har lämplig kompetens, erfarenhet och förmåga att hantera ovanstående utmaningar. Du ska ha ett stort intresse för teknik och brinna för att hjälpa dina kollegor i verksamheten. För att trivas hos oss behöver du ha ett supporthjärta och gilla att arbeta i en miljö där förutsättningarna kan förändras med kort varsel – allt utifrån våra kunders behov. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska och B-körkort är ett krav då resor mellan Saabs kontor kan förekomma. Vi ser att du har en gymnasial utbildning inom data, nätverk, el eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en stor koncern med komplexa IT-miljöer.

Som person är det viktigt att du ständigt vill lära och känner ett driv av att bidra till verksamheten. Du har lätt för att växla mellan olika uppgifter och har en bra prioriteringsförmåga, där målet är ditt teams långsiktiga mål. För att lyckas i rollen är du en god lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du har en förmåga att driva dina processer framåt och kommer gärna med förbättringsförslag och processförbättringar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete enligt ITIL och ISO 27001.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.