Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Datacenter tekniker

Linköping, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Har du ett stort intresse för IT och säkerhet och vill bli en del av oss på Saab! Vi söker nu dig som är en driven problemlösare med erfarenhet av installation, data eller el och vill arbeta brett och flexibelt som tekniker ute i våra datacenter.

Din kommande utmaning:

Du kommer jobba på våra olika siter med problemlösning, installation och kabeldragning med mera. I denna roll kommer ingå i ett tight team där ni gemensamt driver olika arbetsuppgifter inom datacenter och vara med och bidra för den fortsatta utvecklingen av företaget. Till följd av detta är det viktigt att ha en bred kunskap och ett stort intresse av att alltid lära sig mera.
 

I rollen som datacenter-tekniker krävs det att du har en praktisk teknisk kompetens samt kommunikativa färdigheter då du har ett nära samarbete med kunder och kollegor. Som person ser vi att du är noggrann och strukturerad och gillar att jobba i team samt är mån om att leverera högkvalitativ service.

Kvälls- och beredskapsarbete kan förekomma i tjänsten för att utföra planerade serviceaktiviteter.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Rackinstallationer

  • Kabeldragning

  • Säkerställa att miljöerna följer de rekommenderade säkerhets- och funktionskraven som finns.

  • Uppgradering, utbyte och konfiguration av hårdvara

  • Lösa problem där det krävs fysisk närvaro på plats

  • Felsökning & incidenthantering samt systematisk felsökning

  • Advanced Local Hands d.v.s. bistå dina kollegor som inte finns fysiskt på plats t ex vid större driftstörningar eller säkerhetsrelaterade incidenter

  • Arbeta med ett högt säkerhetstänk och följa krav kring detta

  • Jobba i uppdrag och projekt av varierande storlek

Den du är idag:

Vi söker dig som har lämplig kompetens, erfarenhet och förmåga att hantera ovanstående utmaningar. Du ska ha ett stort intresse för teknik och brinna för att hjälpa dina kollegor i verksamheten. För att trivas hos oss behöver du ha ett supporthjärta och gilla att arbeta i en miljö där förutsättningarna kan förändras med kort varsel – allt utifrån våra kunders behov. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska och B-körkort är ett krav då resor mellan Saabs kontor kan förekomma. Vi ser att du har en gymnasial utbildning inom data, nätverk, el eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en stor koncern med komplexa IT-miljöer.

Som person är det viktigt att du ständigt vill lära och känner ett driv av att bidra till verksamheten. Du har lätt för att växla mellan olika uppgifter och har en bra prioriteringsförmåga, där målet är ditt teams långsiktiga mål. För att lyckas i rollen är du en god lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du har en förmåga att driva dina processer framåt och kommer gärna med förbättringsförslag och processförbättringar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete enligt ITIL och ISO 27001.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av:

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta. Du kommer att kunna bidra till detta genom att supportera smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system.

Du kommer tillhöra avdelningen Group IT/Shared Infrastructure & Plattform där merparten av våra medarbetare har sin hemvist och vårt ansvar är att säkerställa att vi har rätt kompetens för framtiden inom området Data Center. Vi är också en del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings- och produktmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser mm. Våra medarbetare arbetar inom förvaltning, utveckling, projekt och program. IT-organisationen är på en spännande resa där vi ställer om från en traditionell leveransmodell till ett modern och agilt sätt att arbeta.

Som anställd hos oss får du ta del av ett antal förmåner som exempelvis: - Oerhört kompetenta och skickliga kollegor - Friskvårdsbidrag - Förmånsportal - Individuellt anpassad utvecklings- och utbildningsplan - Möjlighet till delägarskap och vinstdelning via aktiesparprogram mm

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.