Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Delprojektledare – Gripen Underhållssystem

Linköping, Sweden
Closing date: 2 April 2023

Vad blir du en del av

Vår Avdelning Support Solution Design som består av ca 100 medarbetare fördelade på fem sektioner och är i sin tur en del av Gripen Sustainment som ingår i Saab Aeronautics.

Vi som avdelning jobbar med Systemuppbyggnad av underhållssystem, teknikinformation, utbildningsmaterial och illustrationer till både Saabprodukter och andra leverantörers produkter. Vi jobbar främst med Gripen C/D, E/F men även Boeing T7.

Inom Sektionen System Design Management behöver vi nu växa inom ett antal områden. Vår sektion ansvara för att vi skapar ett effektivt underhållssystem för våra kunder. Vi jobbar med omhändertagande av kundkrav mfl. för att göra en systemuppbyggnad av ett komplett underhållssystem. Vi jobbar med och genom ett flertal verksamheter inom Saab för att uppnå detta.

Varför arbeta hos oss

Vi jobbar i alla faser, allt ifrån från deltagande i kampanjarbete, till att utveckla och bygga systemlösningar, säkerställa att alla delar kommer fram, delta vid etableringar hos kund samt att hantera serievård och slutligen avveckla verksamhet.

Med en tjänst hos oss kommer du få en helhetsbild av vad ett komplett underhållssystem innehåller och hur det byggs upp.

Du kommer till en teknikmässig mycket intressant arbetsplats där vi spänner från att förstå och jobba med alla delsystem inom plattformen (Gripen), förstå hur underhåll genomförs och vilka delsystem som behövs för detta, beslutar var det skall göras. Du kommer att bygga upp en kunskap i hur underhåll och drift utförs inom resp. kunds organisation från att det sker i en fast- eller rörlig klargöringstrupp, flottiljverkstäder eller till bakre underhåll.

Vi analyserar och anpassar underhållssystemet efter resp. kunds förutsättningar, organisation och operativa krav på plattformen. Vi möter kund för att se hur vårt underhållssystem fungerar i praktiken/operativt.

Bredden i vårt dagliga arbete är omfattande, utvecklingsmöjligheter för dig som individ är omfattande både inom ett teknikspår såsom att samverka organisatoriskt inom i stora delar av Saab.

Inom sektionen och avdelningen har vi sedan ytterligare områden att växa in i och finna nya utmaningar. Vi ser det som en viktig uppgift att låta våra medarbetare utvecklas och ta sig an nya utmaningar.

Din framtida utmaning

Vi söker nu en delprojektledare som skall kunna leda och koordinera uppdrag i samverkan med framför allt utvecklingsorganisation inom Gripen C/D men även andra avdelningar inom Gripen Sustainment. Uppdragen kommer med tiden även att finnas för Gripen E/F och Boeing T7.

Projekten/ uppdragen kommer att omfatta alla aktiviteter som behöver säkerställas för att underhållssystemet är uppdaterat och kan deklareras på nytt och att kund kan bedriva operativ verksamhet. Vi kommer att komma in tidigt i utvecklingsarbetet i vissa fall redan vid kalkylering. Du kommer att delta och hålla kundkontakt, både med FMV och försvarsmakten.

Detta kommer naturligtvis vara en utmaning men samtidigt en enorm möjlighet att verkligen kunna få vara i alla hörn både vad gäller plattform så som organisation. Ett stort nätverk och kunnande kommer att komma med denna tjänst.

Den du är idag

Vi tror att du är en nyfiken och driven person som gillar att förstå helheten.

Saknar du delar från underhållssystem och flygverksamhet så kommer vi att hjälp dig in i verksamheten så att du snabbt bygger upp en verksamhetsförståelse. Du har ett strukturerat arbetssätt, vågar utmana dig själv och andra för att komma framåt.

Vi söker dig projektledare som har jobbat något år, du har kanske ambitionen att ta en projektledare certifiering, likt PMI PMP eller motsvarande på lite sikt. Du har en ingenjörsbakgrund, hunnit jobba något eller några år inom industriellverksamhet.

Du har en trygghet i ditt ledarskap och är van att kunna jobba på olika nivåer i en organisation och hantera olika situationer. Du har lätt för att kommunicera och har en pedagogiskförmåga för att uppnå bästa samverka inom en organisation. Du brinner för att skapa förståelse och förutsättningar för projektmedlemmar så att alla känner sig delaktiga och engagerade.

Vi tror därför att du har lätt att skapa kontakter och lösa problem tillsammans med andra.

Har du personlighet, nyfikenhet och driv kommer vi hjälp dig att komma rätt.

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både i svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökan och övrig information

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Placeringsort är Linköping med viss möjlighet till distansarbete, det kommer förekomma resor inom tjänsten både inom Sverige men även till mer avlägsna kunder.

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef på Saab, Magnus Wallin, telefonnummer: 013-187395, magnus.wallin@saabgroup.com

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.