Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Delprojektledare HW

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 21 June 2023

Vi söker dig som vill vara med och leda projekt eller delprojekt inom projektkontoret på hårdvaruutvecklingen, Combat Systems i Järfälla. Här får du chansen att leda utvecklingsarbete i projektform för att vidareutveckla världens främsta ledningssystem.

Våra produkter används på fordon och marina plattformar, såsom ytfartyg och ubåtar, och har till uppgift att sammanställa information från sensorer, datalänkar och vapensystem i syfte att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både inom Sverige och utomlands.

Våra projekt varierar i storlek med avseende på budget, kalendertid och innehåll, men samtliga projekt ska säkerställa att vi levererar enligt våra beställningar ut till våra kunder. Vi ser nu ett utökat behov av delprojektledare med inriktade på hårdvaruutveckling och behöver därför bli fler.

Din roll

Som delprojektledare inom hårdvaruutvecklingen på Combat Systems kommer du att ansvara för tidplan, ekonomi och att leda utvecklingsarbetet i våra utvecklingsteam.

Utvecklingsteamen består av disciplinerna:

  • Elektronikutveckling
  • Mekanikutveckling
  • Embedded SW
  • Systems Engineering

Projekten är både rena utvecklingsprojekt till kund där arbete från kravhantering, designarbete, dokumentation för tillverkning och verifieringsarbete ingår, men vi driver också interna projekt inom R&D och produktunderhåll.

Din profil

Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör och har arbetat några år som projektledare/delprojektledare och är redo för nya utmaningar och få nya erfarenheter.

Följande egenskaper värdesätter vi i rollen som delprojektledare:

  • Ta initiativ, planera och leda arbetet tillsammans med utvecklingsteamen
  • Vara självgående och målinriktad
  • Ha lätt för att kommunicera med olika typer av målgrupper inom verksamheten
  • Strukturerad
  • Lösningsorienterad

Utöver ovanstående egenskaper sätter vi stort värde vid förmågan att bidra med positiv energi, du är bra på att entusiasmera, engagera och kommunicera och på så sätt få alla i delprojektet att jobba mot samma mål. 

Du uttrycker dig med lätthet i tal och skrift både på svenska och engelska.

Placeringsort är Järfälla och det kan förekomma resor i tjänsten.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.