Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Delsystemingenjör Datorplattform

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
21 June 2021
Apply for this job!

Din roll

Du kommer att tillhöra Engineering organisationen på Surface Radar Solutions  som ansvarar för arkitektur och konstruktionen av radarsystem. Här ingår datorplattform som består av ett delsystem för ingående hårdvara och ett delsystem för ingående  mjukvara. Du arbetar som delsystemkonstruktör inom ett av dessa delsystem.

Hos oss arbetar med mjukvaruutveckling och hårdvaruutveckling i teknikens framkant.

Du arbetar med komplexa system och att skapa effektiva lösningar, tillsammans med andra systemingenjörer och konstruktörer i en teambaserad agil organisation.

Du tar ansvar för helheten och kommunicerar våra lösningar.

Att vara delsystemingenjör på Saab innebär att bestämma arkitekturen och ta fram kravspecifikationer för våra delsystem och ingående produkter. Det omfattar också att delta i planering och genomförande av verifiering av våra delsystem samt att leda det tekniska utvecklingsarbetet för våra framtida produkter.

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö med möjlighet att arbeta med erfarna kollegor i en mängd olika utvecklings- och kundprojekt.

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Vi ser gärna att du också har erfarenheter inom några av följande områden:

  • Systemdesign

  • Datorer och nätverk, kringutrustning

  • Kravnedbrytning

  • Mjukvara, operativsystem

  • Informationssäkerhet

  • Teknisk dokumentation

Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionellt.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Surface Radar Solutions ansvarar för radarsystem, markbaserade såväl som sjöbaserade. Vi är lokaliserade i Göteborg samt på vår site i Syracuse, USA.

Kontaktperson:

Jenny Svärd, rekryterande chef
+46(0)734-379504

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 17 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.