Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Delsystemingenjör Signal och Databehandling

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
30 March 2021
Apply for this job!

Din roll

Att vara delsystemingenjör på Saab innebär att bestämma arkitekturen och ta fram kravspecifikationer för våra delsystem och ingående produkter. Det omfattar även att delta i planering och genomförande av verifiering av våra delsystem samt att leda det tekniska utvecklingsarbetet för våra framtida produkter.

Du kommer att tillhöra sektionen Signal and Data Processing  Platform (SDP)  som ansvarar för utvecklingen av datorplattformen till signal och databehandlingen. Detta innebär både hårdvaru- och mjukvaru-utveckling i teknikens framkant.

Du arbetar med komplexa system och skapar effektiva lösningar tillsammans med andra systemingenjörer och konstruktörer i en teambaserad agil organisation.
Du tar ansvar för helheten och kommunicerar våra lösningar.

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö med möjlighet att arbeta med erfarna kollegor i en mängd olika utvecklings- och kundprojekt.

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Vi ser gärna att du även har erfarenheter inom några av följande områden:

  • Systemdesign

  • Datorer och nätverk, kringutrustning

  • Kravnedbrytning

  • Mjukvara, operativsystem

  • Informationssäkerhet

  • Teknisk dokumentation

Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionellt.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Surface Radar Solutions ansvarar för radarsystem, markbaserade såväl som sjöbaserade. Läs mer om oss här

Kontaktperson för tjänsten är Jenny Svärd, rekryterande chef
mobil: +46(0)734-379504

Välkommen med din ansökan!

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.